Instaliro sam mandrake 9.0, nikako nemogu da se iz konzole prebacim u graficko sucelje, kde, startx, probo sam i sa init 5 al nista od navedenog ne radi. Dobivam neki fatal error: no screens found :? Nekakva logika mi je govorila da se radi o grafickoj, instaliro sam ponovo mandrake, al sad sa drugacijim drajverima za graficku. Naravno opet nije radilo, al sam dobio novi error (isti koji se prikazivo pri odabiru graficke). Inace imam Toshiba Satellite notebook racunar, 2GHz, 512ddr, 40gb hdd, i Intel 82852/82855 graficku (64mb), i naravno nije navedena u listi za odabir mogucih drivera. Sad nerazumijem jer ovaj mandrake toliko glup (il sam ja) da mi radi ovako nesto smao radi drivera? Prije sam koristio RH8, i nikad nisam imo ovakvih problema.
nista nema problema skonto sam , ipak je problem bio u grafickoj.
Sta si skontao ako se smije znati ?
molim bez ovakvih komentara…
OK, no frking
Mandrake odnosno XFree podržava taj chipset kao Intel i815 (bez 3D ubrzanja) ili i845 (sa 3D ubrzanjem). Pošto je 9.0 prilično stara verzija - ako se ne varam, jesen 2002. - ne znam da li je tada uopšte postojao i845 chipset tako da čisto sumnjam da je podržan. Konkretno, Mandrake 10.0 pouzdano radi s tim laptopom (imam vrlo sličan ako ne i isti model i probao sam) i prepoznaje / podešava 3D grafiku, interni modem koristi SmartLink chipset koji je vrlo dobro podržan pod Linuxom, a sa zvukom ima malo problema tj. prilično je tih tako da treba pojačati maksimalno da bi se moglo raditi (očekujem da bi taj problem mogao biti riješen već u verziji 10.1).