Problemi sa pustanjem video fajlova i mp3!

Koristim openSuSE 10.Instalirao sam Amok i Kaffeine Player i naknadno Xine tj paket xine-ui sa valjda potrebnim pluginovima i nadao se da cu uspjeti pokrenuti video formate barem mpg,avi i wmv medjutim nisam imao srece.Xine player i dalje zahtjeva potrebne pluginove za video a i nemogu mp3 fajlove da pustam.Xine mi prijavljuje da trebam neki “higer runlevel” te da nije nasao potrebne pluginove iako sam ih valjda instalirao.Takodjer sam instalirao i w32codec-all paket u kojem su svi codeci ali ni to nije pomoglo.U cemu je problem?Mozda ne bi bilo lose da probam sa instalacijom MPlayera i njegovih plugina.Kako da otvorim video fajlove??Kad pustam divx nema slike nego samo proleti u fazonu “fast forward”.

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=2068

MPlayer i w32 codecs , pici sve :slight_smile:

Probaj iz YaST/a update uraditi … i ja sam imao isti problem trebas skinuti MPlayer odnosno skines patch za MULTIMEDIU imaju 4 paketa cini mi se …
P.S I KOD MENE NA SuSe 9.3 nije isto radilo samo sam patchirao + Firefox nije mogao ocitati neke filmove online pa sam skinuo MPlayer + codex neke …

mplayer + w32all codec za video
xmms + multimedia pack 1 za mp3

i radi bez problema :slight_smile: