Ima li alternative programu “Guitar Pro” za GNU Linux ?
Da li covjek sa linuks masinom moze da pokrene svoj amaterski
studio ili tako nesto? Da li Audacity moze da otkloni neke sumove,
recimo kod “ripovanja” gramofonskih ploca? Ima li nekih programa
za DJ-eve, nesto za kafane etc nesto u “fancy” stilu, znaci nisu svi
korisnici Linuksa genijalci, pa im treba nesto u laganom fazonu …
Ma ima nekih glupih sto se GPa tice. Ali GP 5 je sve poderao. Na jednom racunaru koji mi sluzi za recording&mixing imam windows i jos nekih programa kojih nema za linux. Sto se tice Audacitya, moze on svasta nesta, ne otklanja sve sumove ali poprilicno skrese. Za DJeve ne znam, ne bavim se time. Ljepse gitaru u ruke pa sviraj
Bilo je nedavno u Svetu kompjutera nešto o linuks programima za muzičare, čini mi se…
Ja jedino koristim Audacity kada treba usporiti neki dio radi skidanja solaže.
Dede ti, instrument u ruke i sviraj. Batali komfjutor.
Evo tek sam danas nabavio GuitarPro5, red je pokušati da ga pokrenem pod wine’om, mada …
Nikako mi MIDI ne radi … uopšte ne mogu da čujem midi fajlove … nema šta nisam pokušao, nailazio sam na svakakva uputstva (neka toliko komplikovana da se čovjek zabezekne kad vidi koliko gluposti mora da uradi da bi mogao da čuje MIDI !!!) ali neće pa neće …
Ajmo Wine, a i moraću da provjerim ove linkove što mi bono reče, nisam se sjetio da to dosada uradim.
I ja imam problema sa puštanjem MIDI fajlova, ali pošto to rijetko trebam onda se nisam previše trudio oko toga. Imam integrisanu zvučnu karticu (VIA chipset) i ona, kao i većina integrisanih, nema hardverski sekvencer, nego midi fajlovi “prolaze” kroz softverski sekvencer i preprodukuju se na PCM izlazu. Koliko sam shvatio, na linuksu taj posao obavlja snd-virmidi modul. Kod mene je učitan modul, ali nema nikakvog zvuka.
[quote=sapphire]Pa nisu svi programeri!
Ljudi samo zele koristiti softver za muziku.[/quote]
Sorry učinilo mi se da je Che postavio pitanje a Che je bio aktivan na temama o programiranju.
[quote=vedran][quote=sapphire]Pa nisu svi programeri!
Ljudi samo zele koristiti softver za muziku.[/quote]
Sorry učinilo mi se da je Che postavio pitanje a Che je bio aktivan na temama o programiranju.[/quote]
Ma nish, samo se nekad prepadnem od ovakih izjava, hhehehehehe