Pozdrav posjetiocima foruma!
Imam kolegu/prijatelja u Austriji koji je zainteresovan da pokrene firmu u BiH…
Zato molim sve one koji su zainteresovani ili znaju ljude koji bi mogli obavljati ovaj posao da se obrate covjeku…
Posto njegova firma konta da prebaci svoje programiranje u Bijelu Rusiju, on je dao prijedlog da se to uradi u BiH (posto i on sam poznaje nesto naseg jezika)…
Zahtjevi su: Programeri koji znaju programirati JAVA (firma ima webstarting aplikaciju - za koju smatraju da je najveca u Evropi), ta aplikacija salje dokumente u M$ aplikacije kao sto je Word.
Potreban im je neko ko zna ovo i da odrzava Linux servere…
Programer treba da prica engleski, ali mozda ima neko ko je studirao/zivio u CH/D ili Austriji ko je zainteresovan…
Najradije zeli ljude iz srednjobosanskog kantona (posto mu je baza tu)…
Dakle covjek zeli radije da da sansu bosancima nego nekim bjelorusima, imal ko zainteresovan???
Originalni mail sljedi ispod:
Our requirements are:
Programmers which are very good with Java (We have a webstarting Applet, which is probably the largest in Europe). The Applet sends documents to M$, such as Word. We need someone who can handle this and Linux servers. The programmer should speak at least resonable English, but maybe there is someone who has lived/studied in CH/D or Ausrtia.
I personally would prefer people from Srednjobosanski kanton, as I have a base there.
Do you know anyone who could help? Or do you know anyone who wants to work for me. I rather give a few Bosanac chance, than some Bjelirussians I do not have relations to.
Thanks for your help and feel free to pass my mail to everyone you know,
Regards,
Christopher Winter c.winter@edireal.com
www.edireal.com
U zdravlje, i pozurite !