Promjene u Gnome 3

Sa linuxzasve.com:

[quote]U posljednjim izdanjima Gnome sučelja mogli smo vidjeti nekoliko zanimljivih promjena, kako onih “ispod haube” tako i onih vidljivih. U Gnome 3.2 izdanju smo dobili Gnome Contacts i Gnome Documents aplikacije, mogućnost pokretanja web stranica kao aplikacija, novi GDM ekran za prijavu, novu virtualnu tipkovnicu, automatsku rotaciju ekrana na tabletima i sličnim uređajima i razne druge promjene.

U Gnome 3.4 izdanju su redizajnirane i ispolirane neke aplikacije poput Documents, Contacts, Epiphany, Disks, Password and Keys itd., uveden je applications izbornik koji zasad funkcionira samo na nekim aplikacijama. Osim toga je ispoliran i sustav notifikacija, postavke sustava su poboljšane u nekoliko smjerova i cijeli sustav je potpuno uglađen.

Ako ste mislili da će se razvoj Gnome sučelja možda primiriti ili će se Gnome ekipa posvetiti samo ispravljanju postojećih bugova i poliranju postojećih mogućnosti, u krivu ste. Gnome developer Allan Day na svom blogu donosi neke planove za nadolazeća izdanja Gnome sučelja pa pogledajmo što možemo očekivati.[/quote]

Vise na http://www.linuxzasve.com/pogledajmo-kako-napreduje-dizajn-gnome-radnog-okruzenja i http://afaikblog.wordpress.com/2012/05/08/gnome-design-update-part-one/

Meni ne izgleda lose :smiley:

Argh “predpregled” :slight_smile:

Inače ne znam. Koristio sam najobičniji scrollbar na 10" touchscreenu i ne znam jesam li ja jedini na svijetu kojem se to više sviđa? Sa ovim kinom gdje se čitav prozor skroluje konstantno tražim prazan prostor gdje smijem dotaknuti, redovno mi se dešava da slučajno nešto kliknem. Što se tiče desktopa i dalje mislim da se stvari ne smiju dešavati kada se mišem pređe preko nečega (bez klika), ako ništa zbog konzistentnosti klasičnog i touch UIja.

Cute. Zato sam nabacio novi sig.

Meni je GNOME uvjek bio favorite, a kada je dosao gnome 3 … Nema dalje :smiley: