Proxy i PayPal

Ljudi imam poprilican problem,

Juce kad sam probo da uletim u svoj PayPal account:

Ako odete na jednu od tih stranica, svhaticete da su bosnu stavili u listu “sankcionisanih” zemalja jer se bavimo terorizmom i tako to :rolleyes:

Nevazno, taj racun je na moje ime, na moju karticu i na moj bankovni racun u americkoj banci, registrovan je takodje u americi (dok sam jos bio tamo) E sad i prije mi je pravio probleme, a i svi koji imaju PayPal accounte non stop govori da upisujes broj kreditne, il broj banke ono “are you travelling?”

E sad je problem, sto ja nemogu da udjem nikako vise sa bosanskim IP-om. Probam sa par proxyija al nista, il mi provale IP, il padne na “https” protokolu.

Ovaj jedan moj poznanik isto ima PayPal account, i bas ga pitam mozel on uc, kaze moze sa posla (radi u bstelecomu u Sarajevu) nemoze od kuce, sta kako. Skeniram ga i naravno da su bili iza proxija:

bst-proxy.bstelecom.ba
IP Address
80.65.66.130
A IP vodi na Tuzlanski Genelec (staru adresu) kad ja tamo a ono tamo trip0d,

[quote]person: Adnan Sadzak
address: Stupine B-6 75000 Tuzla
phone: +387 35 256 350
fax-no: +387 35 250 497
e-mail: sadzak@inet.ba
nic-hdl: AS3884-RIPE
mnt-by: BIHNET-DNS
source: RIPE # Filtered
[/quote]

Mene zanima kakav je ovaj trip0dov proxy, il ako ima ko ikakvih drugih prijedloga kako mogu da uletim u PayPal ovo mi gadno treba. Vec im poslo mail da sam ja sad u bosni i sve sam objasnio al ko zna kolik oce to potrajat.

@mirza - ti molim te pitaj Davea (impact) jel moze on uc.

http://www.bankofengland.co.uk/publications/financialsanctions/lifted/index.htm

Pročitaj pažljivo !!!

Jah Bank of England je radila sankcije za vrijeme rata 1992-1995 protiv RS (a ne čitave BiH), a ono na www.treas.gov se odnosi na sankcije protiv pojedinih osoba a ne čitave države!

Stvarno su kreteni, PayPal ima dugu tradiciju zajebancije prema balkanskim državama.

Ljudi su zabranili zato su se par djecaka iz tuzle zezali sa tim stvarima svaki dan.Bavili su se ilagalnim radnjama , pa je mozda zato paypal onemogucio logovanje na svoj site.A ne samo u tuzli svugdje toga ima sad . … kartice se dijele preko irc servera :slight_smile: a izgleda da u BIH toga sad najvise ima :slight_smile: … djeca se nalozila na jedan glupi bug sa bazom podataka :slight_smile: i furaju sad :slight_smile: hehe

@floyyers - To oni sto rade se moglo radit do 98 … nije tema pubertet i irc.

Da su kreteni, to je cinjenica. A evo javili su mi se na mail.

[quote]
Dear Adnan Hodzic,

Thank you for contacting PayPal.

PayPal is a US based company and, as such, it is the policy of PayPal to
fully comply with all economic sanctions as listed by the Office of Foreign
Assets Control (OFAC). As an individual you may be exempted from the US
Sanctions control measures due to your citizenship or an official capacity.

In order to comply with sanctions regimes, however, PayPal is unable to
grant access to Internet Service Providers (ISP) from sanctioned countries
because they are automatically blocked at the server level. As an internet
company, we cannot monitor, restrict or grant access to individual accounts based on their account holder’s status. We have therefore made a business decision to restrict all access from OFAC sanctioned countries.

Unfortunately, we cannot make an exception in your case. We apologize for
any inconvenience this may have caused.

If you have any further questions, please feel free to contact us again.[/quote]

Znaci to je to, i dalje da ih kontaktiram je absurd.

Radim proxy preko svog servera (US), al mi opet padne na https-u, al nevazno skontacu ja to, vec je stvar u tome sto sam cito malo TOS. I da ako te oktriju da si ulazio u account, da ti automatski gase acccount, a imam podosta resursa koje bi stavio u pitane.

Sta da radim? Da preko proxyja i da riskiram, i bil to moglo preko ssh tunneling-a?

Druge koje donese vise stete nego koristi su mi da se konektujem na neki od US/UK ISP-a, il da dam nekom da mi to provjerava.

A paypal cu da ditchujem samo nemogu to ranije prije august-a septembra.

Konektuj se na logosoft il smartnet u sarajevo , ili na nekog ko nema ip adrese od bihnet-a. To je to :slight_smile:

Jah

Imajul oni kakav broj da se konektujem il kakve sate? I gdje u tz se mogu uzet racun, ocu sati par samo da uzmem.

Btw kako ide onaj broj za konektovanje, i ciji je onaj broj uopste? 088…?

Ovo su stare adrese sa BiHnet-a i one su vracene. Bilo je registrovano na mene, ali eto niko nije promijenio :frowning:
Trebalo bi da to sada radi na novim adresama, iako opet ono mogu vrsiti provjeru kome pripada pojedina klasa.
I ako koristis proxy opet te skuze (X_HTTP_FORWARDED_FOR). Ako imas nekog vani da ti digne “dupli” proxy pa da probas tako. MOzda ne bi bilo lose da posaljemo kakavu molbu da nas skinu sa tih shit listi ??

Pozdrav,
trip0d

X_HTTP_FORWARDED_FOR nije bas kod svih ukljucen :smiley: gdje je onda smisao anonimnog surfanja :smiley:

Pozdrav

Ice

Evo zadnji put kad sam koristio iso sam bas preko neko iz inostranstva, al je peonte da fakat to nesmijem vise jer kosto reko po TOS nesmije se preko proxija jel odma to povezuju sa prevarama, a ako te ufate zatvaraju racun.

Sto se tice slanja mailova, moze se poksusat al slaba fajda, vec prije neki dan je google najavio da ce se ufatit u kostac, pa eto nadajmo se da nece sa njima bit problema (http://slashdot.org/articles/05/06/18/1715203.shtml?tid=217&tid=95&tid=98&tid=1

Vec treba ovo sto je maher reko, probo sam odma sa brojem (08820000 il kako vec) i neide mi u glavu kako ako taj broj je bihnetov, sam mogo da udjem u account. Uso par puta i onda kasnije pise isti error. Ako ide preko bihneta trebo je odma da ispise isti error. A i Mirza mi je reko da radi preko impact-a da nema problema da se udje. Moram probat jos preko lol-a, pa cu da vidim radil il sta vec. Ako ne moracu preko ovih svojih inostranaca i to je to :? i cekat google.

[color=red]EDIT:[/color]

EVo uzeo sam account sa lol-om, i uso u account normala sve, vidjecemo dokad ce trajat :wink:

[color=red]UPDATE:[/color]

Evo najnoviji update je da PayPal opet pusta da se loguju ljudi iz Bosne :smiley: Samo me zanima jel ovo radi toga sto Google treba do kraja godine da izbaci Google Wallet il smo fakat posli za Evropom :smiley: