Prvorazredno predavanje na temu OSS/FS

[quote]U ponedjeljak, 07.03.2005. godine u 14:30 će u sali S5 na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, uz potporu Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i italijanske fondacije Willy Brandt, biti organizirano predavanje iz Open Source tematike.

Predavači:

Giacomo Consenza, Sinapsi, Italy:
The Freedom of changing
An introduction to TAO-Index methodology which draws the best practices to minimize supplier lock-in in ICT market. The speech will also afford the consequences of foss and open standards converging.

Alessandro Rubini, Free Software Foundation Europe:
Free Software in a Free Society
The features of Free Software, its value in industry and education and the problems it has been facing at both European and global level

Prof. Dženan Riđanović, ETF Sarajevo:
Open Source Software Frameworks for Developing Dynamic Web Applications

Pristup je slobodan za sve zainteresovane.[/quote]

ETF Studentski portal

Samo da naglasim da je ovo jedinstvena prilika prisutnim da upoznaju ljude koji su važni igrači u oblasti OSS na međunarodnom nivou i čuju njihove stavove o slobodnom softveru i zašto je to dobro za zemlje kao što je BiH.

Steta sto nemam prilike da prisustvujem predavanju Rubinia. Covijek je napisao najpoznatiju knjigu o Linux modulima. :cry:

Što je najgore održaće i besplatan kurs iz pisanja modula. 8)

Vedrane dobro je vise ! +racunar+ :slight_smile:

daj ljudi snimajte to…

Samo mi nije jasno Kakve veze imaju Italijani sa Willy Brandtom ??

hm … ovo je dobra ideja … :slight_smile:
ne mora se snimati kamerom … mozda da oni koji budu ucestvovali “snime” to pa napisu kakav dokument …
Ja sam se prijavio za jakartu. Jos mi nije potvrdjeno ali valjda nece biti problema … 30 % da cu napisati nesto o tome (zbog nedostatka vremena primoran sam da se koristim fuzzy logikom ;)) )

editovano:
ups … ovo sam htio reci za onaj kurs

Pozdrav ekipi,

CARNET i Multimedijalni Institut (www.mi2.hr) od decembra prosle godine odrzavaju predavanja na temu “drustvo znanja” gdje pozivaju najjaca imena iz svijeta slobodnog softwarea. Mozete pogledati na http://mod.carnet.hr/hr/carnet/drustvo_znanja/ gdje objavljuju video zapise sa tih predavanja. To sa snimanjem predavanja je jako zgodna stvar i to bi trebali napraviti. Ovi iz CARNETA, koje li ironije, video zapise objavljuju u proprietary formatima (WMV i RA).

Pored ovih predavanja na tom serveru moze se pronaci jos video zapisa sa drugih predavanja i seminara (BIND, Debian, PHP/MySQL, …)

Zelim vam sve najbolje i svaka cast na entuzijazmu i dobrom poslu koji radite.

Puno pozdrava,

Zeljko Bagaric

Pozdrav Zeljko, long time no see :slight_smile: