Izašla je nova verzija Python-a, popularnog dinamičkog jezika koji se koristi za razvoj širokog spektra aplikacija.
Python 3.1 donosi značajna unapređenja u odnosu na veriziju 3.0 po pitanju performansi, te nove/poboljšane standardne module.
(Verzija 3.0 predstavlja novu, nekompatiblinu verziju programskog jezika Python, međutim, uglavnom se radi o manjim izmjenama i uklanjanju “viška” koji se skupio tokom godinama.)
Za razliku od verzije 3.0, preporučuje se upotreba verzije 3.1 u produkciji, pogotovo za novi softver i sl. Python 2 će također biti podržan sljedećih par godina sa verzijom 2.6 (te budućim izdanjima 2.x serije).
siguran??? ja sam se prihvatio vb6 i pola sam zivota proveo za njim sta mislis o tome? jesam li pogrijesio … :D[/quote]
nisi pogrijesio, naucio si sigurno nesto … jer kad tad moras izvest neki algoritam za sortiranje ili nesto sto nemas bas integrisano u programskom jeziku na tvoj nacin , tad citas i ucis i implementiras i prevodis vec postojece implementacije iz drugih programskih jezika, pseudo koda itd… u taj programski jezik → jednostavno receno ucis , sto je i najbitnije