Python Challenge

Odlicna stvar za sve one koji zele nauciti python (a pri tome vec imaju iskustva u programiranju, nije preporucljivo za apsolutne pocetnike), ili utvrditi gradivo…

Igra je zasnovana na nivoima, za svaki naredni nivo je potrebno pronaci url skriven kao rijesenje zagonetke trenutnog nivoa naravno koristeci python i rijesavajuci zagonetke.

Ako nekog zanima…

http://www.pythonchallenge.com

Evo poceo prije sat na trecem sam nivou…

Rijesio i 3. sad na 4. :slight_smile:

Hmm, zanimljivo pravo, čak i ako se ne koristi python već drugi unix programi :smiley:

Probao sam par, evo prijedloga programa: (0 bc, 1 caesar, 3 tr …)

Kada se rijesi jedan nivo promjenom pc u pcc u url-u rijesenja dobija se wiki gdje se mogu naci razna rijesenja uz pomoc python-a, unix programa, c++, php, c#, lisp-a u name it…

Jedino 5. i 23. lvl traze upotrebu pythona iskljucivo.

Neka od rijesenja na wiki-ju su stvarno kreativna i vrijedi ih vidjeti…

Ovo je previse zanimljivo. Hvala na linku

Rijesen i 5. lvl… pravo je zanimljiv najbolji do sada… Mora se koristiti python barem u prvom dijelu zadatka…

Nije mi jasan nikako ovaj treci lvl

Pogledaj source kod… pa pokusaj primijeniti ono sto pise ispod slike… obrati paznju na case sensitivity…

6 lvl rijesen sada sam na sedmom… 6. najkompleksniji do sada… ali skroz fun.

Hvala na pomoci, sad mi je jasno u potpunosti xD

Regexom nasho na 3. nivou vishe kombinacija koje zadovoljavaju ali nijedna ne radi …

EDIT: Skonto :slight_smile: Ol’chan fazon :slight_smile:

Sedmi konacno gotov, odlican nivo puno se nauci…

upao sam na 5-ti lvl :slight_smile: 4 bio lagan previse

Uff, zapeo na sestom. Trebao bih naci drugi hint koji mi govori kako dalje ali ne vidim nista :confused:
EDIT
skontao sam ali ovo je nekako zbrkan lvl po meni. ne da mi se sada pisat skriptu i onda slagat sta vec nadjem. sutra mozda