Q: phpmyadmin - kako ukinuti ogranicenje od 2 mb kod importa file-a?!?

Imam SQL file od 30-ak mb, kako ga najjednostavnije importovat?

ah nevidjoh ovaj naslov … pogledaj konfiguraciju od phpmyadmin-a , pa onda od php-a

Ma ceprko sam po konfiguraciji od phpmyadmina al ne nadjoh nista…

U cemu je zvrcka? :slight_smile:

U konfiguraciji PHPa na serveru (/etc/php.ini) obično se limitira veličina uploada. To je zato da bi se spriječili DoS napadi. U biti za tako velike fajlove bolje je koristiti nešto drugo npr. neki od klasičnih MySQL klijenata (mysqlcc, mysql-administrator itd.)

A sta ako nema pristupa drugacije nego preko phpmyadmina? To mozes podesiti u configu,ako imas pristup to ti je sigurno u localhostu, dok je na pubilc hostovima krece oko 50 mb.
Ili da isijeces sql file sto nije bas lako…

[quote=Almir]A sta ako nema pristupa drugacije nego preko phpmyadmina? To mozes podesiti u configu,ako imas pristup to ti je sigurno u localhostu, dok je na pubilc hostovima krece oko 50 mb.
Ili da isijeces sql file sto nije bas lako…[/quote]
onda nemozes cackati ni php.ini :slight_smile:

Ja mogu cackati php.ini, ali ljudi koji ce to koristiti nece moci! :slight_smile:

Hvala!

Ako želiš ponuditi profesionalno rješenje, u takvim situacijama se na serveru otvori port za MySQL tako da se ljudi mogu konektovati od kuće i napravi se aplikacija za upload podataka.

Lokalna mrza je u pitanju, nista iz vana ne smije uci! :slight_smile:

Nego podesio sam velicinu fajla i ostalog sto je potrebno u php-u na 100MB al opet nece… ?!?

To sto vedran govori je ok samo što ćeš teško naći takvu hosting uslugu:). Ti ako ces to radatii u mrezi najbolje rešenej mysqldump a phpmyadmin nije neko rešenje.
Postiraj ovjde my.cnf ja mislim da ti tu lezi rešenj tvog prob. Samo tereba jaca masnina za tako velike files. Ja sam radio u nekoliko navrata sa 70mb sql file i najbolja opcija je mysqldump ukoliko je moguc a sto ne bi bio u tvojoj situaciji.

slazem se sa Almirom. mysqldump i jeste napravljen za izbacivanje citave baze u text fajl, a mysqlimport za vracanje istog nazad :wink: Ukoliko koristis MyISAM tabele, mozes jednostavno uzeti fajlove .MYD i slicne i kopirati ih i tako napraviti backup :wink:

sto se tice vedranovog prijedloga za profesionalno rjesenje - otvaranje porta za mysql na serveru i nije toliki problem, koliko je problematicna veza korisnika sa serverom, kao i sami proces backupa. recimo ako jedan korisnik ima veliku bazu podataka, i zeli je backupovati - sigurno nece cekati 4 ujutro kad ne opterecuje server, nego ce to uraditi ( sigurno ) u najgori moguci trenutak, kad svi drugi useri pristupaju bazi, sto vodi usporenom pristupu i jos sporijem backupu :wink:

Pozdrav

Ice