problem 1:
Ovako, snimio sam kernel-source, krenuo po uputstvu kao i obično kada hoću da kompajliram ove drivere. Kucao sam: make clean, make 536 i make install, prva dva make-a su prošla OK, treći nije mogao - standardno nije došla boot scripta. Sada uputstvo kaže da kucam ovo pod brojem 1., kada sam to ukucao pojavilo se ovo b[/b], šta sada?
/Kod instalacije je bilo pitanje da postavi link na /dev/modem ali ja sam odustao od toga/
- log in as root.
1. insmod -f Intel536.o (Intel536.ko for kernel 2.6) - you can start “hamregistry &” at this point if you wish.
- rm /dev/536ep
- mknod /dev/536ep c 240 1 (note “240” is the default, if it does not
work see what /proc/devices says 536ep’s major number is) - ln -s /dev/536ep /dev/modem
- start a comm application like minicom and use the modem.
- see section 3 (International Users) for info on setting the correct
country settings.
b[/b]
[code]root@darkstar:/usr/536# insmod -f Intel536.o
Intel536.o: Intel536.o: unresolved symbol put_tty_driver
Intel536.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. The module may be trying to access
GPLONLY symbols but the problem is more likely to be a coding or
user error. Contact the module supplier for assistance, only they
can help you.
root@darkstar:/usr/536#[/code]
problem 2:
kada je trebalo da se odabere miš u toku instalacije uzeo sam ps2 miš, koji je bio na vrhu (bio je još i inteli mouse takođe ps2), e sada je problem što mi ne radi “wheel”, gdje se to može podesiti? koji ste vi odabrali?
problem 3:
zvučna je prepoznata ali nešto ne radi… gdje bi je mogao konfigurisati, išao sam u kontrolnom centru, na sound system i tako te stvari, testirao ali ne javlja se zvuk…
problem 4:
imam slack 10.1 CD1 i CD2, na njima nema OOo, dolazi li on uz slack ili se skida sa net-a, treba li ga kompajlirati, mogu li ga kompajlirati sa kde ikonama?
problem 5:
kako ću naštimati da mi se automatski logira kao user, ovdje je situacija ovakva: kada se upali čeka me “prompt” tu se logiram kao root, i onda kucam startx, i upalim kde; u kde-u dodam usera, stavim u login mangeru da se on automatski starta, ali ništa se novo ne desi, opet me čeka konzola, ali ima još nešto kada hoću da kucam usera i šifru, javi mi poruku da je login incorrect (username i šifra su tačno upisani), probao sam da dodam usera kroz konzolu: adduser, i tu nemam opciju da dodam šifru pa sam pretpostavljao da je šifra “ništa”, ali i tu mi je incorrect login, kod usera sam stavljai /bin/bash, jel to udure?