Qt trial

Skinuo sam QT trial version za windows. Problem je sto je licenca istekla a ja bih jos zelio testirati pod njim, ima li kakva nekomercijalna verzija (koja ne istice za windowse) i kako to ide na Linuxu (detaljno).

Jos jedno pitanje:

Kako se mogu na bazu (koristeci QSqlDatabase::QSqlDatabase::, koristim C++) vezati preko connection stringa tj. da se baza ne mora dodati na nivou sistema u ODBC, nego da samo navedem u stringu put do fajla, drajver, itd … ili ako to ne moze kako napraviti da se ODBC baza sama doda prilikom instaliranja ili iz runtimea. Takodje, koja baza postoji da je multiplatformska a da se moze instalirati zajedno sa instalacijom mog programa tj. slicno accesu i MDAC dll ovima, tj. da covjek ne mora instalirati bazu kao npr. SQL server ili mySQL (ili mozda ima mySQL neke biblitoke koje mogu staticki linkovati u svoj program).

Unaprijed hvala.

Zdravo,

Ne nazalost za Windows postoji samo komercijalna verzija i trial. Nekomercijalna GPL verzija postoji za Linux i MacOS.

“Kako to ide na Linuxu” - mislis kako se razvijaju Qt aplikacije? Nije tesko, u biti nacrtas interfejs programom Qt-Designer, onda importujes taj fajl u KDevelop i dalje razvijas C++ program kao u bilo kojem IDE.

Mislim da postoji zaseban Qt drajver za MySQL, pogledaj za detalje ovaj dokument:
http://doc.trolltech.com/3.1/sql-driver.html

Hvala ti puno na opsirnom odgovoru.

Ako te interesuje još nešto konkretno, pitaj (ali naglasi tačno šta te interesuje).