Quest

da nema slucajno neko SLES 7, SLES 8 ili UL1 da pozajmi na neko vrijeme ?
potrebno mi je radi testiranja Oracle Server-a … uspio sam natjerati Oracle 8.1.7 da radi pod SuSE 9.0 pro al mi daje cudne rezultate , pa rekoh da probam sa certifikovanom verzijom … i ne treba mi komentari kako bi trebao probati sa Oracle 9.2 ili 10 jer treba 8.1.7.

wow al smo nabrijani… a smije li se znati zasto bas 8.1.7 ??

Pozdrav

ICE

nabrijan ?
ajmsori … nisam mislio …
u svakom slucaju kao sto uvijek i biva sam sam nasao UL1 na net-u za dl.
a glede sto mora 8.1.7. … pa recimo da sam preuzeo testiranje win vs linux i da se ne planira da se mjenja oracle koji je 8.1.X serije.
moji prvi utisci su da je 8.1.7 bolji pod windowsima … najvise vjerujem da je zbog toga sto pod windowsima AIO iz oracle-a radi a pod linuxom radi al tek od sljedece verzije …
jedan apsurd. import 15GB podataka pod win traje 4 sata … pod lin uz razne optimizacije kako fs, kernel-a i oraclea uspijem dogurati do 8 sati …
export istih podataka iz win traje 2.5 sata … export iz lin je gotov za 14 minuta!!! … e tih 14 minuta me tjera da sumnjam u certifikovan OS i da probam prvo isti prije nego zavrsim analizu …

haug
ja sam govorio .

hm… dobro dobro… izvinjenje prihvaceno…
izgleda da se drzis principa - “ne popravljaj nesto sto nije pokvareno” :slight_smile: … da li si vrsio testove na istim mashinama ( glupo pitanje, ali ipak )… kako bi bilo da pogledas neku noviju verziju oracle.a sa linuxom? mozda 8.1.7 bas i nije najbolja za linux kad pogledas koliko mu treba za import podataka…

Pozdrav

ICE