imam jednu mozda nekome odlicnu, mozda nekome groznu ideju, a ta ideja je;
da napravimo jedan Quiz kanal na IRC-u, na kojem bi KOMP. davao pitanja iz oblasti Linuxa i sl.
I tako kad svi skupe nekoliko odg. ko bude najjbolji dobiva neku nagradu (novcanu, materijalnu, psihicku, nije bitno
tako mozemo kroz zabavu nesto vishe nauciti i saznati pogotovo mi pocentici itd.
po meni ova ideja je odlicna !!!
Pa možda quiz promjeni situaciju pa na kanalu bude ljudi i drugim danima a ne samo ponedeljkom. Ne znam što ste tako skeptični prema ovoj ideji. Ako se drug Che javio da napravi bota, super, nek napravi pa ćemo probati. Ako ne bude išlo onda ćemo prekinuti quiz i kraj priče.
Kad god se pojavi neka inicijativa, obično je reakcija, joj nemoj to, to je baš glupo. Rezultat: ništa se ne radi.
Dakle, ja podržavam ideju, ako ima zainteresiranih ljudi da je implementiraju, super.
[quote=Amar]Pa možda quiz promjeni situaciju pa na kanalu bude ljudi i drugim danima a ne samo ponedeljkom. Ne znam što ste tako skeptični prema ovoj ideji. Ako se drug Che javio da napravi bota, super, nek napravi pa ćemo probati. Ako ne bude išlo onda ćemo prekinuti quiz i kraj priče.
Kad god se pojavi neka inicijativa, obično je reakcija, joj nemoj to, to je baš glupo. Rezultat: ništa se ne radi.
Dakle, ja podržavam ideju, ako ima zainteresiranih ljudi da je implementiraju, super.[/quote]
Potpisujem!
Pa ako ima neko ko želi realizovati ovu ideju, bujrum! Treba naći i instalirati bot-a, zajedno sa modulom koji podržava dodavanje i postavljanje pitanja. Nađi više informacija, javi šta ti treba.