Korisnici Slackware 10.2 distribucije od sada će moći da korsite svoj sistem na particijama koje su formatirane sa Reiser4 fajl sistemom. Sa novim Slackware 10.2 Reiser4 Instalerom možete instalirati ovu Linux distribuciju na Reiser4 veoma jednostavno. Za podešavanje pogledajte uputstvo koje se nalazi ovdje. A preuzeti Instaler u vidu ISO datoteke (20 MB) mozete ovdje.
ispravljeno…
Od kada sam primijetio da se računar ne može “spustiti” u stand by modus kada je formatiran sa reiserom, odustao sam od njega.
Ah, neznam gotivio sam ga pravo do (ne)davno, nesjecam se sta je bilo mislim da je bio na slacku isto tako, i fino mi je otisla citava particija, uglavnom od tad nikad vise.:roll:
A zašto ne bi radio sw-suspend sa reiserom? Obično neće da radi zbog NVIDIA drajvera i/ili broken BIOS-a (odnosno ACPI).
Ja već par mjeseci koristim Reiser4; 24h, 7 dana u sedmici. Rock solid. Najlakši način da probate je ako sami kompajlirate svoj kernel. Evo jednog finog patchseta:
Pa zato sto mi fax (hylafax), sekretarica i server uvijek moraju biti u stand by. Ext 2 je malo moćniji za debug iako mi se do sada nista nije desilo.
hm… interesantno… ReiserFS4 je uvijek bio u vanilla kernelu - jel to znaci da je sad gotov? prije sam gledao neke benchmark testove itd, pa sad me interesuje kakva je situacija…
Pozdrav
Ice