Raspberry Pi krece u proizvodnju

http://www.linuxzasve.com/raspberry-pi-krenuo-u-proizvodnju

Ima li jos ko da ga namjerava kupiti osim mene?

Ako shipping bude razuman hocu… Ako je box $35 a shipping $25 + nasi na carini me oderu… to je onda vec 100-120KM a to se ne isplati.

Slazem se u vezi toga. Proizvodni pogon ce biti u Kini pa ako se bude moglo direktno iz Kine narucivati shipping bi bio jako povoljan, taman da se ceka i mjesec dana.

Ja cu ga narucit also :slight_smile:

Cekati cu jos malo da vidim sta comunity kaze… Btw ima i slican projekat (po prici bolji), samo ne znam hoceli sta biti od tog.

da, citao sam i o tome. racunar bi trebao biti 15$ gdje 7$ ide na cpu. nego RasPi vec razvija sd flasher koji lici na unetbootin pa ce se moci vrtiti i druge distre osim Archa Fedore i Debiana. baziran je na davno napustenom uboot loaderu za Symbian tacnije vrtio se na SX1, tj. dualboot Qtopia s MMC i Symbian ako se ko sjeca a isto je bila ideja napraviti za Nokiu N70 ali nikoga vise nije interesovalo osim par ljudi. dakle uboot loader je radjen za arm procesore tako da je zanimljivo kako su se ovi sjetili uzeti source i urediti ga za RasPi. isto sam zelio napraviti za nokiu 5800 ali mi fali skilla za to. ideja je da se prvo starta gpu koji onda poziva sve ostale module ukljucujuci cpu i cita sd karticu. ukratko, nema biosa pa nije lako mijenjati OS kao na klasicnom PC. svejedno, stvar je preluda i vrijedi probati. off: koga interesuje nek pogleda Aleutia mini PC koja se mounta na lcd umjesto zidnog nosaca.

http://www.geek.com/articles/gadgets/cubelets-means-robotics-without-programming-or-soldering-20120117/

Lego roboti :D, ja mislim da su oni zanimljiviji :smiley: