Uh Ja poso rec da su bas prejeftini, al fakat.
E ovako ja cu sebi uzet za pravo da ti toplo prepourcim. Korisnik sam dva laptopa Jedan je Toshiba Satellite 1135-S155 (VERY custom built), bas kupio u USA prije 3 godine eto 3 godine prodje a on ti spada u ligu ko i da nov kupim. Zato preporucujem Toshibu da razmislis pravo, i je prvo moj toshiba laptop al stvarno su me iznenadili, iso je svugdje i svasta vidio a nish mu ne fali. Evo ga samo sad slackware ima, ma radi ko hljeb.
E sad IBM
Imam i IBM ThinkPad R50e (custom built), nedavno uzet al se gadno npr R50 placa kod nas. Ovako, to mi je da kazem ¨secundarni komp¨ ima win na sebi pa nikad i ne sjedam za njeg Ono sto sam i ocekivo od IBM/Lenovo masina je stroj … mislim pazi. Najvaznije kod IBM-a je hardware koji je nevjerovatan. Drugo kompaktabilnost je nevjerovatna, felxibilnost takodje. Npr. ono za sto ja padam, je da prima i toshibinu bateriju, i da prima i memorjiju njenu, dok toshiba neradi to isto. Ono totalna ludnica. Drugo linux, um… suse, fedora, bog allah sve je tu znanje u pitanju reko bi. Npr, na tom mom ide i slackware normalan totaln,a to sto govoris suse, ma odlicno ice to super sigurno, a suse i ne dira boot loader kolko znam? Mislim ako vidi win, i ne dira ga, stavi si particiju i tishu mishu.
IBM takodje trpi kad mu ispadnes, moj je meni ispo (pjan) i pao na tegove (one ba plasticne) i covjece kad sam ga otvorio mislio sam … i nish Znaci pravi je zidov, trpi torturu Jedina stvar sto mi se ne svidja je ta sto ima nevjerovatno los design, i jako su mi ruzni IBM kompovi, pa makar i desktop. Ovaj moj ima isti design ko R31, ja bi cak i reko da odes sa njim jer sa R serije imam iskustva iako T23 ¨izgleda¨ jaci.
Ja bi reko i da ides sa sa R serije jer su ludnica i pogledaj samo konf. sve ima ako tako mogu rec.
Moj sadasnji je IBM je:
1.3GHz Centrino
768MB rama - Nadogradnja - Toshibina memorija
56K modem, 10/100 Ethernet LAN,802.11b wireless
30GB HDD - Veoma malo sad al ja ga ne furam tako I dont really care. Mozda i upgrade puke uskoro.
14.1px Screen - Kod toshibe te moje je ipak 15ka.
Znaci, obavezno pogledaj Toshibu sad imaju. Ako ne onda t31 izaberi, cijena je odlicna i mozes i keshu odma dat.I mozda mish, jer touchpad pored normalnog (onog so klizi) taj je uzasan i nema navike, znaci opet design. I mozda zvucnici, jer IBM bar taj moj ima uzasne zvucnike/zvuk nish se ne cuje a o kvaliteti i da nepricam.
Drugo, ako imas kesha, bar na rate ovo ono, avansi i itd… Onda definitvno razmisli o Sony M (sad se i ne sjecam kako se zovu nesto je ko sa M, ima i broja bar 2 u imenu, editujem kad se sjetim) - Edit ne zovu se Sony VAIO, imam fakat probelm sa pamcenjem.
Oni su skupi nenormalno al sam radio sa njim bas u US i odlican je, fakat. Odlican, mozda jedan od mojih reko bi najvecih preporuka.
Ako ne to, onda zasto ne novi macbook (http://www.apple.com/macbookpro/) mene ne bi ispo ispod 2.5-3K $ al intel procsor, znaci slack i macosX looooodilo
Il pak normala Intel procesor i nadjes macosX ¨illegalno¨