treba mi dobrovoljaca da ovo probam, hvala unaprijed.
ovako imam jedan via C3 i AMD turion64 procesor, skinem ovaj realplayer (ne rpm - nego bin kao što piše u naslovu)
na ubuntu-u… otpakujem pustim neki .mp3 fajl… na ovom kompu sa via procesorom radi normalno, a na AMD-u počne zvuk ali onda sjecka zvuk čitavo vrijeme (./realplay)
probam na mandrivi - na kompu sa via procesorom ne sjecka, a na AMD-u sjecka
sjetim se da na suse-u shipuje realplayer probam onaj što dođe na cd-u (ista verzija u bobu kao ovaj što sam ja skinuo) i onaj suse-ov real radi normalno (na AMD-u)??? otpakujem ovaj bin pokrenem kad ovaj poče da sjecka… kao i na ubuntu-u i na mandrivi, svašta reko…, da možda ne fali kakva lib64 koja se nalazi u suse dirovima a koje nema u onom koji se dobije otpakivanjem ovog bin fajla?
ako neko ima AMD64 proc ili čak one ADM xp i hoće proba… bujrum, pa da vidimo jel do AMD-a
ps:
pošto nemam ništa od intela kod sebe može li neko skinuti i probati ovo, dobro bi bilo ako neko ima intela sa 64 bit one P4 i ove core duo… nije bitno koja je distro
Možda je razlika izm one 2 distro na kojima ne radi i na SuSE (na kojem je radilo) u kernelu?
Pogledaj da ti nije kernel onaj generični i386!
I, usput, fakat, što će ti pored vlc-a i MPlayer-a Real? ;)[/quote]
ma nisi dobor pročitao onaj prvi post vezano za suse… na njemu isto neće da radi ovaj.bin a onaj rpm koji dođe uz njega hoće…
moram nekoga naći sa turionom…