RealPlayer10GOLD.bin .mp3 AMD64 cutting/sjecka

RealPlayer 10.0.8.805 for Linux

treba mi dobrovoljaca da ovo probam, hvala unaprijed.

ovako imam jedan via C3 i AMD turion64 procesor, skinem ovaj realplayer (ne rpm - nego bin kao što piše u naslovu)

na ubuntu-u… otpakujem pustim neki .mp3 fajl… na ovom kompu sa via procesorom radi normalno, a na AMD-u počne zvuk ali onda sjecka zvuk čitavo vrijeme (./realplay)

probam na mandrivi - na kompu sa via procesorom ne sjecka, a na AMD-u sjecka

sjetim se da na suse-u shipuje realplayer probam onaj što dođe na cd-u (ista verzija u bobu kao ovaj što sam ja skinuo) i onaj suse-ov real radi normalno (na AMD-u)??? otpakujem ovaj bin pokrenem kad ovaj poče da sjecka… kao i na ubuntu-u i na mandrivi, svašta reko…, da možda ne fali kakva lib64 koja se nalazi u suse dirovima a koje nema u onom koji se dobije otpakivanjem ovog bin fajla?

ako neko ima AMD64 proc ili čak one ADM xp i hoće proba… bujrum, pa da vidimo jel do AMD-a

ps:
pošto nemam ništa od intela kod sebe može li neko skinuti i probati ovo, dobro bi bilo ako neko ima intela sa 64 bit one P4 i ove core duo… nije bitno koja je distro

pps:
ne pitajte šta će mi realplayer hehe

daj vam da probamo
daj mi link do tog bin fajla

http://www.real.com/linux
Na intelu P4 obicnom radi ko suza :slight_smile:

i kod mene taj radi ko suza na amd 64 , a na intel pentium m (centrino - dothan ) zakiva

core (centrino) duo … normala …

note: sve distro su na kojim sam probava su 32bit (i386)

Meni je OK na 64bitnom AMD procesoru sa 32bit-nim Ubuntuom.

Možda je razlika izm one 2 distro na kojima ne radi i na SuSE (na kojem je radilo) u kernelu?
Pogledaj da ti nije kernel onaj generični i386!

I, usput, fakat, što će ti pored vlc-a i MPlayer-a Real? :wink:

Možda je razlika izm one 2 distro na kojima ne radi i na SuSE (na kojem je radilo) u kernelu?
Pogledaj da ti nije kernel onaj generični i386!

I, usput, fakat, što će ti pored vlc-a i MPlayer-a Real? ;)[/quote]
ma nisi dobor pročitao onaj prvi post vezano za suse… na njemu isto neće da radi ovaj.bin a onaj rpm koji dođe uz njega hoće…
moram nekoga naći sa turionom…

ah tako! Pa onda su zuzovci znali za to pa malo optimizirali paket… Pošalji Real-u mail!

možda… note: svi ostali playeri rade ok na istom tom procesoru koji je btw pretty good

Pretty good je on, al’ je 64bitni… možda zbog toga?

nevermind… ako neko bude imao turiona nek se javi

kao prvo sto ces pustati mp3 fajlove iz real playera… fakat nisi zdrav… lijeci se :slight_smile:

ne puštam ih ja u njemu imam druge… nego mi je fol da skontam zašto neće real, a na drugom procesoru hoće

ps:
na početku sam rekao da me ne pitate šta će mi real!

pps:
pa ti imaš isti proc može li kod tebe?

vise nemam :smiley:

OK, garant bio “upgrade” hehe