pozdrav ljudi i svaka vam cast na ovom forumu ja sam novi
a interesuije me vasa preporuka sta je bolje red hat olo knoppix
tek neki dan sam stavio red hat a imam mogusnost staviti i knoppix pa me zanima sta da stavim.
pls help me
i dali je moguce imati
win xp red hat i knoppix zajedno na jednom disku imam xp i rd hat trenutno ali neznam za knoppix hoce li zeznuti sta :?
[quote]pozdrav ljudi i svaka vam cast na ovom forumu ja sam novi
a interesuije me vasa preporuka sta je bolje red hat olo knoppix
tek neki dan sam stavio red hat a imam mogusnost staviti i knoppix pa me zanima sta da stavim.
pls help me
i dali je moguce imati
win xp red hat i knoppix zajedno na jednom disku imam xp i rd hat trenutno ali neznam za knoppix hoce li zeznuti sta :?[/quote]
Mozes imati sva tri OS na hardu, ali nabavi sebi Acronis OS tako da loadere
za Linux-e instaliras na particijama i pazi redosljed prilikom instalacije. Prvo
moras instalirati Windows-e pa poslije toga Linux-e. Moja preporuka je ipak
Red Hat, zato jer za njega ima mnogo literature, a Knoppix boot-aj sa CD- pogona, a mozes ga i instalirati na harda.
Ni jedan ni drugi. Red Hat 9.0 je star a Knoppix je dobar kao live cd ali nije dobar kada se instalira na disk. Preporučujem: Fedora Core 4, Suse 9.3, Mandriva 2005, Ubuntu Hoary.
hm evo imam suse 9.3 ali kako install na disk
zeza me jer ga samo pokrece sa dvd-a i sve radi na dvd-u imam osjecaj da kontakta nema sa HDD-om pa moze li ko pomoci
a za suse ma odlican je bar koliko sam ga vidijeo kada je ga diglo sa dvd-a
a zna li ko kako install na HDD ? :?
To što imaš je DVD-live-Eval i slično se ponaša kao Knoppix ( radi samo sa ramom). Nabavi sebi instalacione CD-ove ili skini sebi minimalnu ftp-install CD pa ga instaliraj preko intereneta.