Red Hat Linux na kasama u Konzumu

Prije nekoliko sedmica pisao sam o tome da Linux polako ali sigurno dolazi kao ozbiljan igrač na BH tržište. Tada sam kao argument postavio sliku računara sa preinstaliranim Linux operativnim sistemom u izlogu Techno Market-a u Zenici. Prije nekoliko dana sam uslikao kasu u novootvorenoj prodavnici Konzuma u Crkvicama, Zenica na kojoj je instaliran Red Hat Linux.

ne znas kakav soft koriste, u cemu je radjen … etc. ???

Konzum je stara vijest (najmanje 2 godine stara, potraži malo na ovom forumu, linux.hr itd…) Ove sličice iz Techno Marketa su super :slight_smile: pričali smo o tome uživo, a sad imamo i potvrdu da su se ljudi potrudili ako ništa da iskonfigurišu GUI :slight_smile: Interesuje me još jedino zašto RedHat, i nešto me prepao ovaj screenshot da nije u pitanju RedHat 9.0 koji ipak nije baš dostojna zamjena za Windows (za razliku od savremenijih izdanja npr. Fedora Core 7).

Pa nema potrebe za kasu uzimati nesto novo. Vjerovatno su taj redhat koristili od pocetka i isli onom starom “don’t fix it if it isn’t broken” …

Znam da je stara vijest, ali nije bilo nikakvih slika, pa reko hajde da malo osvjezimo temu. Postoji li jos neka firma/market whatever da koriste Linux? Mislim da bi bilo dobro napraviti neku listu kompanija koje koriste Linux.

DM takodje koristi RedHat…
mislim da sam cak spomenuo to negdje prije, imo sam i sliku samo …

vidio i ja danas u ex VF-u (sada Konzum), baš RedHat (login screen - ta kasa je trenutno bila na pauzi), a ono gdje ukucavaju artikle je meščini nešto staro, isto ko da je Tcl/Tk, treba pitati one za kasom mogu li samo da nešto probam i nabrzaka uname -a; cat /etc/lsb_release hehe