Pozdrav svima…mislim da je ovo najcesci problem kod novih korisnika Ubuntua…naime, pokusavao sam da instaliram podrsku za mp3 iz upustva na forumu al nisam uspio da otpakujem rpm package , izbaci me gresku da ne podrzava file manager dati fajl…drugi "problemcic " mi je modem, koristim laptop, modem Agree Systems HDA Modem…svida mi se pravo ova distribucija, al ovo me malo muci …ako ko ima kakav prijedlog (rjesenje) kako , sta…hvala
Za mp3: Ako koristiš Feisty Fawn (7.04) verziju onda samo pokreni neku .mp3 datoteku (dvoklikom) i na pitanje da li želiš instalirati pakete za reprodukciju takvih formata odgovori potvrdno. Paketi će biti instalirani i moći ćeš reproducirati mp3 i sl. datoteke.
Btw, promijenio sam ime topica radi lakšeg snalaženja.
Koristim Ubuntu 6.06 …
.RPM -SuSe, Fedora,Mandriva (navodim neke od poznatih distribbucija)
.DEB - Ubuntu i Debian
Tar.gz - souce package
Da znas ubunduce sta trebas traziti
Ako trazis pakete za ubuntu onda trazi .deb pakete za njega i plus za verziju distribucije koju koristis, nemoj za Debian (sve je slicno nista nije isto)
Jesi siguran da se modem zove Agree (da nije Agere), ukoliko je Agere evo ti jedan mali info (do kojeg sam dosao kroz 2-3 minute Googleanja!):
A tvoj drajver mozes skinuti upravo na ovom linku (s tim da moras skontat tacno koji je chipset) dok Ubuntu ne sredi support. Evo za neki SV92PP chipset stranica (pise da ima Linux driver).
Hvala na odgovoru, pokusao sam al nije urodilo plodom…ne znam sta bi moglo biti :roll:
Google majka :mrgreen:
moze li me ko uputiti na thread gdje se nalazi setovanje adsl-a na kubuntu feisty fawn 7.04
unaprijed hvala!
[quote=Ico]moze li me ko uputiti na thread gdje se nalazi setovanje adsl-a na kubuntu feisty fawn 7.04
unaprijed hvala![/quote]
http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3729 ili ovdje (isto je)
http://start.linux.org.ba/Ubuntu/ADSL
ok. napravio sam prije tvog posta, sve je to lijenost
u svakom slucaju hvala
EDIT: sad imam problem s mp3. kad kliknem na mp3, otvori amarok i pita install mp3 support? kazem da instaliram i on se resetira i opet me isto pita samo sto jos zablokira. cudno.
za mp3 format… otvori konzolu i kucaj:
sudo apt-get install libxine-extracodecs
skineš još vlc i imaš full pack hehe
sudo apt-get install vlc
ps:
za ovo snimanje moraš imati podešene repositorije…
pps:
za instaliranje & dodavanje repositorija možeš koristiti grafički paket menadžer (Adept ili Synaptic)
hvala, radi, eh sad jos jedno pitanje i necu te vise daviti, jer mi je ovo hitno potrebno. kada zelim vidjeti stanje racuna na bihnetovoj stranici, onaj gauge bar se ne pokazuje, kaze pokusajte ponovo. pretpostavljam da trazi adobe flash player. kako ga instalirati? unaprijed hvala i hvala za raniju pomoc
edit:rijesio sam sve
[quote=Ico]hvala, radi, eh sad jos jedno pitanje i necu te vise daviti, jer mi je ovo hitno potrebno. kada zelim vidjeti stanje racuna na bihnetovoj stranici, onaj gauge bar se ne pokazuje, kaze pokusajte ponovo. pretpostavljam da trazi adobe flash player. kako ga instalirati? unaprijed hvala i hvala za raniju pomoc
edit:rijesio sam sve[/quote]
sudo apt-get install flashplugin-nonfree
i restart firefox
bilo http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3853
slijedeci korak je beryl…