[Reseno] Instalacija programa na Fedora 15

[quote=die7]fino je pomoci i pocetnicima i profesionalcima, kod linuxa je je to dug i zanimljiv put

jedno mi samo smeta njegov Nicname i avatar ipak je malo provokativan jer Knidze su bile paramilitarne jedince i zlocinci a mislim da ni avatari nebi trebali biti u okviru ikakvog nacionalnog isticanja cak ni bosansog…to je samo moje misljenje bez neke volje da falmam ili hejtujem nekoga.[/quote]
Uopste nisi u pravu ! Knindze uopste nisu bil zlocinci i nisu nikakav zlocin pocinili… Procitaj malo na internetu o tom… a ako avatar smera nije problem da sklonim…

Nadam se da ja nisam taj koji je “krkanski” odgovorio :slight_smile:
nidla ti si jedan od rijetkih koji ima živaca da pokrene virtualnu mašinu i pokači screenshotove, osim toga nema nekog boljeg objašnjenja od onog koje je OP dobio.[/quote]
činjenica je da većinom na forumu pitanja postavljaju početnici i/ili ljudi koji malo ili nimalo znaju o linuxu

primjetio sam da na forumu dosta raje potrči da da odgovor, onda se onaj kome se odgovaralo zbuni u masi (skoro istih) odgovora.

e sad vizavi toga, apelujem da oni koji daju odgovore, malo razmisle kome daju odgovor i da se potrude da taj ko je pitao na kraju i skonta.

[quote=Knindza][quote=die7]fino je pomoci i pocetnicima i profesionalcima, kod linuxa je je to dug i zanimljiv put

jedno mi samo smeta njegov Nicname i avatar ipak je malo provokativan jer Knidze su bile paramilitarne jedince i zlocinci a mislim da ni avatari nebi trebali biti u okviru ikakvog nacionalnog isticanja cak ni bosansog…to je samo moje misljenje bez neke volje da falmam ili hejtujem nekoga.[/quote]
Uopste nisi u pravu ! Knindze uopste nisu bil zlocinci i nisu nikakav zlocin pocinili… Procitaj malo na internetu o tom… a ako avatar smera nije problem da sklonim…[/quote]
Jel moze bez politike?

Slazem sa svim gore navedenim i mislim da ovo nije mjesto za politicke stvari.

@Knindza ja sam sprske nacionalnosti ali mislim da tvoj avatar i nikname nemaju veze sa linuxom. Ako si primjetio, uglavnom ljudi stavljaju takve avatare da su vezani uz linux ili sl. Nemam nista protiv tvog, samo mislim da nema smisla.

I ja mislim da ne bi trebalo za avatar i nick stavljati sadržaj koji može sa sobom nositi nekakvo uvredljivo značenje. Ne moraju to biti samo nacionalna obilježja. Može nekom i pingvin smetati - nek se izjasni.
Možda neki ljudi jednostavno svoje simbole prenesu po defaultu sa drugog foruma.

Predlažem da admin saosjećajno upozori učesnike, ako smatra da je potrebno.

Cisto da zakuham… http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cetnici#.C4.8Cetnici_u_Domovinskom_ratu

:mrgreen:

@nidla: SVAKA CAST!

@all: bRez polikite pls ili hajmo na off topic raspraviti kakav avatar/nick je primjeren za forum.

S obzirom da je problem rijesen, predlazem zakljucavanje teme.

Ime mi je takvo na bilo kom forumu a avatar menjam nema problema pozz…

bump!