Rezultati IV Maratona

Prije svega da se zahvalim svima koji su učestvovali! U ovom trenutku imamo vrlo dobru prevedenost KDEa, što zajedno sa potpuno prevedenim OpenOffice.org, Mandrake i djelomično prevedenim SuSE čini sasvim solidnu podršku za naš jezik pod Linuxom! U narednim danima mi ćemo raditi na BHLD 0.2 odnosno verziji Knoppixa sa svim posljednjim prijevodima. Fokus sada treba staviti na prijavljivanje i ispravljanje grešaka, za što se može koristiti i naš wiki.

A sada pređimo na rezultate:

[color=red] 1. Nermina Karačić 15195
2. Bojana Ćorović 14935
3. Avdija Ahmedhodžić 12028[/color]
4. Dušica Bogojević 9236
5. Adnan Salihović 8906
6. Adnan Sadžak 8343
7. Alen Šarkinović 8178
8. Vedran Ljubović 7743
9. Vladimir Grubor 6794
10. Adnan Mehmedović & friends 4356
11. Senad Uka 3327
12. Benjamin Šibonjić 3155
13. Amila Akagić 2444
14. Predrag Petrović 1392
15. Bakir Helić 691

Svi brojevi su u bajtima (tj. slovima) razlike između originalnog i prevedenog fajla.

Ako se želite uključiti u prevođenje, možete to i preko weba:
Uputstva
Datoteke na webu
Stanje prevedenosti
Drugi projekti

Nerima znao sam da ces ih i ovaj put pregaziti :wink:

Cestitke svima na dobro obavljenom poslu :wink:

Pozdrav iz Austrije

Ice

Zaista je lijepo vidjeti da su i djevojke uključene u slične projekte. To je nešto što nama svima ostavlja nadu da se stvari u Bosni i Hercegovini mijenjaju. A kada vidim kolko su pomenute uspješne - to je priča za sebe.

za 1. i 13. znam, a sta je sa druge dvije…?? ( sto se uspjeha tice ) ako krenu ovakvim tempom, mi muskarci cemo biti domacice, a one direktorice :wink:

Pozdrav

ICE

[quote]Nerima znao sam da ces ih i ovaj put pregaziti :wink:

Cestitke svima na dobro obavljenom poslu :wink:

Pozdrav iz Austrije

Ice[/quote]

Pa,… Edvine, sta da ti drugo kazem :slight_smile: osim da ti se toplo zahvalim na cestitkama … naravno, ukoliko su one upuceni MENI , jer :rolleyes: ako se ja dobro sjecam ZOVEM SE NERMINA!!!

ma dobro, svakom se moze desiti da pogrijesi ime, nisu to commande :wink: aj PEACE!

Pozdrav svim linjoljubcima,
vidimo se u ponedeljak! :wink: