Rijeseno:2.6.20-16 problemi sa kernelom

Moze li mi neko pomoci do danas je sve bilo u redu ali danas prilikom pokusaja logovanja mi zamrzne pc i dobijem poruku “Kernel_panic”.Vidim da je damir imao nesto slican problem i rijesio to pomocu starog kernela,kod mene je samo na grubu ovaj zadnji 2.6.20-16.Napominjem da je do danas radilo sve kako treba i odjedanput bum nista.Hvala za svaku vrstu pomoci.

“Kernel panic” je generalna greška, moraš pogledati par zadnjih linija iznad toga i javiti nam o čemu se tačno radi.

Evo vako Vedrane imaju 4 linije:
33.054260 Ramdisk run out of compressed data
33.054289 invalid compressed data err=1
33.054610 KERNEL_PANIC not syncig VFS unable to mount root fs on unknown block(0,0)
33.054639…
Ista stvar se desi i kad pokusam da se ulogujem na recoyery mode,zamrzne bez mogucnosti pisanja,davanja komandi,jedino restart na dugme.

Meni se desavao slican problem samo je sreca bila sto sam imao instalirana 2 kernela. Prvi puta kada mi se desilo problem je rijeshilo reinstaliranje korumpiranog kernela, ali slicna stvar mi se neki dan desila i sa 2.6.22-9-generic kernelom, ali ovaj put problem je moglo rijeshiti i dpkg-reconfigure.

Nije ti u redu initrd fajl. Da ga nisi obrisao ili nekako drugačije zeznuo? “make install” faza kompajliranja kernela generiše initrd, ako još imaš source možeš samo rekompajlirati i trebalo bi biti ok.

problem ti je oko gruba ako nemoze ni da pocne dizat…
editiraj malo grub sa komandom e, promjeni hd(0,0) u hd(0,1) ovisi na kojoj ti je particiji linux

[quote=Mr_Jokester]problem ti je oko gruba ako nemoze ni da pocne dizat…
editiraj malo grub sa komandom e, promjeni hd(0,0) u hd(0,1) ovisi na kojoj ti je particiji linux[/quote]
ovo nije problem koji on ima. njegov problem je sto mu initrd file ne funkcionise ili ga nema …