[RIJEŠENO] 3gp

Trazim codec 3gp da mogu gledat na komp-u al trenutno mplayer neradi a i nemogu da ga jednostavno nadjem. A izgleda da ga mplayer pusta al nema zvuka.

Za one koji neznaju o cemu pricam, ocu da pustim video (3gp) koji sam snimio na mobtelu na kompu. I gdje mogu da nadjem taj codec/

fakat radi (ima linux verzija), testirao 3gp to mp3 & 3gp to mpg

http://www.miksoft.net/mobileMediaConverter.htm

ps:
znam da je kasno, ali nekome može valjati

Zar je vrijedilo postat na post star 2 godine?

Situacija se u te dvije godine drasticno promjenila, da cak i mplayehq codeci pustaju taj isti. Al trenutno bez zvuka, dok najbolje iskustvo do sad imam ipak sa RealPlay-erom. I zvuk i sliku budu naj naj.

A od zanimljivog “related” software-a za isti, definitvno 3gpwiz, avidemux … bla bla

Heh nije bio rijesen do sada, ipak neko se je bio vrijedan i nakon dvije godine.
:kul:

Moze bit, 3gp je sad fakticki posto standard neki za mobilne. U vrijeme postanja ovog, veoma malo se znalo o istom. Tako da ipak ovako nesto mozda nekom pomogne :slight_smile:

ma meni neki dan jaran poslao neki klip, a ja se sjetio da sam prije našao fin programčić za ripanje u “prihvatljiv” format i da sam ostavio link na forumu, i kad sam na pretrazi kucao 3gp izeltila su mi tri topica, jedan od njih je bio ovaj - pa haj reko da ako neko bude (pametan) pa prvo tražio da naleti na već gotovo rješenje - zato sam zalijepio link (duplikat al štaš)

ps:
jah i ./realplay does the job, ali je closed… nejse

pps:
evo o ovome pričam
http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3752