pa možda zato što su paketi stari ko Grčka
Ima i toga, ali ne mislim da je samo to razlog. Debian inače jednostavno “razvaljuje”
Ima i toga, ali ne mislim da je samo to razlog. Debian inače jednostavno “razvaljuje” :)[/quote]
eo koristim squeeze pa nemam problema na njemu. pici pravo i ne zdere resurse. a sto se tice lenny-a kompajleri na njemu su relativno up to date na njemu pa nabacis sta te volja. nisam imao nikakvih problema sa verzijom, radi ovako, radi i onako. jedino je mozda starija verzija kernela problem
[quote=nidla]1. poneseš taj live cd kod nekoga ko ima internet, uradiš apt-get install pppoeconf
2. iz /var/cache/apt/archives pokupiš pakete koje je skinuo
3. doneseš kući i uradiš dpkg -i *.deb[/quote]
ova ideja može da posluži nekome ko ima npr. kablovski modem, ili ADSL router koji ne podržava routed+bridged mode
Ja ga okasnih posve, al’ nema veze bitno da je rijeseno.
BTW, Aldine ima Debian i sa taze paketima: sidux.com, radi k’o zvrk.
[quote=MBrion]Ja ga okasnih posve, al’ nema veze bitno da je rijeseno.
BTW, Aldine ima Debian i sa taze paketima: sidux.com, radi k’o zvrk. ;)[/quote]
Ili Debian sid, vazda taze, a ispada i rolling release
zasto kopiju kad mozes imat original za iste pare :). testing nudi netinstall, paketi u sidu nisu daleko, ne vidim zasto bi iko osim bughuntera imao instaliranu beta ili rc verziju paketa ionako. ah nema veze, podrzavam bilo kakav aktivan open source projekt samo nek se ide dalje. samo sto mi je u zadnje vrijeme linux postao malo odbojan, ne mogu naci sredine nikako. trebam pokusat napraviti full sistem od puppy-a nekad ovih dana.
Tražiš “sredinu” sa “linuxom”??? :shock:
da znam… sve je u edgevima
ili ti ga sid