Pozdrav svima,
imam pitanje pa me zanimaju slicna iskustva.Sa lokacijA imam mogucnost da do lokacijeB prenesem 1, 2 ili vise g.703 2MB linkova. Kartice koje se mogu ubaciti u racunar i koje mogu raditi sa g.703 postoje i kernel to podrzava, zanima me da li se moze napravi da se na lokacijiB saobracaj koji se prenese sa npr. 5x2MB=10MB moze agregirati u jedan 10 MB link koji bi dalje isao prema switchu. Na obje lokacije bi se koristio linux.
Znaci pitanje je da li se ove 2MB veze na lokacijiB mogu “strpati” u jedan 10MB link?
Ako neko ima iskustava, linkova, zna jednostavno, bujrum.
hm… E.K je postavio slicno pitanje na netfilter listi… Elem - agregaciju mora podrzavati switch na drugoj strani ( radi se o agregaciji na drugom nivou OSIja ako se ne varam ) ! Bonding driver na linuxu podrzava agregaciju linkova… meni je uspjelo sa obicnim Eth karticama… jesi probao?
i ja sam radio bonding sa eth karticama. ali neke mogucnosti bonding drivera mora podrzavat i infrastruktura tj. switch … procitaj dokumentaciju u Documenatation diru u kernel source-u.
Nisam jos probao, imas li howto kako to napravljeno sa ethernet karticama, pa da probam, imam infrastrukturu za to . Za ovaj problem bi to trebao uraditi za dvije lokacije koje su udaljene 100 km, zato mi je svaki dokument dobro dosao. Ovo nikada nisam pravio na Debian-u.
Hvala trebaju mi dokumneti , howto-s, whatever sto je povezano sa slicnom tematikom.
Pozdrav
PS: Na netfilter listi ponudili su gotova rijesenja… mislim black box, i za $$$, sto je normala