[RIJEŠENO]Amarok ne svira muziku u ubuntu 9.10

Kada bilo sta pokrenem,pjesma ide ali zvuka nema.Na drugim playerima ima zvuka.Instalirala sam onaj xine ali nemam pojma sta dalje.
MOze neko da mi pomogne?
HVALA

Edit: na ubuntu 9.04 imala sam isti problem a to sam rijesila kucajuci ovo : sudo apt-get install libxine1 totem-xine
Ovo sam i sada uradila ali ne ide opet

Da nije slucajno u podesavanjima zvuka isti iskljucen za tu aplikaciju?

mozda da probas drugi output stavit u postavkama programa. alsa, oss…

Obično je dovoljno instalirati dvoje:

1. (k)ubuntu-restricted-extras
  2. libxine1-ffmpeg

Ako i dalje ne radi, provjeri postavke zvuka u Amarok-u. Također ne zaboravi promijeniti “Backend” u “xine”.

Upravo ovo je bio problem ali pazite sad ovo.Kada sam usla jutros u Amarok kaze da je detektovao da je moja zvucna misteriozno “odstranjena” iz postavki playera i da li zelim da Amarok zaboravi na nju a ja kazem ne ne zelim.I udjem u postavke i vidim ovu sliku:

E sada,fazon je u tome sto nista nisam dirala,bar nisam u Amaroku.Sada sam stavila na Pulse Audio i radi.Problem imam i sa Skype-om u kojem ne mogu nikako da mijenjam audio postavke samo mi stoji jedna opcija.A u ostalim aplikacijama mi radi mikrofon i sve ostalo ali u skype-u nece.Otvoricu dr temu mozda!?
Uglavnom ovo sada radi :kul:

vidim da ima nesto u dnu te slike, pise apply device list to… nisam strucnjak za KDE al vidi sta je. jesi li ceprkala imalo? u skype-u koliko ja znam ima popis audio uredjaja pa se moze mijenjati. u mene stoji default device i zapravo radi. al sam se ubio sa alsom dok sam namjestio mic. nista neuobicajeno

Pa to ti i govorim.Ubijala sam se ja vazda sa alsom ali sam uvijek napravila da radi ali sada jednostavno ne mogu da promijenim nikakve opcije u skype-u jer mi samo daje jednu jedinu opciju.Nasla sam po tutorijalu nekom i napravila to,nesto sa uklanjanjem pulse audia i ostalog i skidanjem necega dr i pojavile su mi se opcije ali opet nije mogla ni jedna kombinacija.Tonu nekih malih i dosadnih bugova,da me tacno sve nervira.Grozan je ovaj novi ubuntu i najvjerovatnije se vracam na 9.04 na kojem mi je sve perfektno radilo.
Hvala anyway

meni je uvijek cool kad vidim da ljudi na svojim produktivnim (citaj. jedan jedini za sve koristeni) systemima instaliraju svaku novu distribuciju i izdanje iste, NEVER TOUCH RUNNING SYSTEM

Pa to ti i govorim.Ubijala sam se ja vazda sa alsom ali sam uvijek napravila da radi ali sada jednostavno ne mogu da promijenim nikakve opcije u skype-u jer mi samo daje jednu jedinu opciju.Nasla sam po tutorijalu nekom i napravila to,nesto sa uklanjanjem pulse audia i ostalog i skidanjem necega dr i pojavile su mi se opcije ali opet nije mogla ni jedna kombinacija.Tonu nekih malih i dosadnih bugova,da me tacno sve nervira.Grozan je ovaj novi ubuntu i najvjerovatnije se vracam na 9.04 na kojem mi je sve perfektno radilo.
Hvala anyway[/quote]
Za skype ćeš trebati pulseaudio (i da, postoji samo jedna postavka: pulseaudio, u skype-u), a mikrofon štimaš u postavkama zvuka, Hardware tab, Profile odjeljak (vjerovatno će biti više “profila”, izaberi jedan sa input-om i output-om i testiraj; ako ne radi, probaj sljedeći). Neka te ne buni što sama nećeš čuti ništa sa mikrofona, nego pogledaj “Input level” u “Input” tab-u ili testiraj kroz Sound Recorder ili Audacity.

P.S. Nije Karmic tako loš… :smiley:

Drugim riječima, Debian zakon, ha? :smiley:

Hvala anyway[/quote]
Za skype ćeš trebati pulseaudio (i da, postoji samo jedna postavka: pulseaudio, u skype-u), a mikrofon štimaš u postavkama zvuka, Hardware tab, Profile odjeljak (vjerovatno će biti više “profila”, izaberi jedan sa input-om i output-om i testiraj; ako ne radi, probaj sljedeći). Neka te ne buni što sama nećeš čuti ništa sa mikrofona, nego pogledaj “Input level” u “Input” tab-u ili testiraj kroz Sound Recorder ili Audacity.

P.S. Nije Karmic tako loš… :D[/quote]
Ma sve sam to odradila ali ne ide.BTW evo pisem sa dobrog “starog” 9.04.I sve radi ko podmazano :kul:

Kod mene je slackware 12.1 … jos uvijek :smiley:

Drugim riječima, Debian zakon, ha? :D[/quote]
debian is the shiiizzz :). sta ces kad neki ljudi (JA) nemaju mira nikad

Hehe, ja imam 12.1, 12.2 i 13.0 na tri masine.
Ne budi lijen i juris na 13.0! Awesomeness!

Hehe, ja imam 12.1, 12.2 i 13.0 na tri masine.
Ne budi lijen i juris na 13.0! Awesomeness![/quote]
Eto i koji ti je sada bolji haaa…
Meni je 12.1 bio ok i sasvim dovoljan, malo me 13-ka nervira zbog KDE4