Dakle skino sam sa BIHnet-ovog FTP-a SuSe 10.1.
Posto je bilo zapakovano otpakova sam ga pomocu WinRar-a i dobio “SUSE-Linux-10.1-Remastered-i386-CD1” folder u kojem se nalazi SuSe CD 1. Otvorim Neru i sprzim sadrzaj tog foldera na CD (sve iz gore navedenog foldera: boot, docu, dosutils, media.1, suse…) i kada stavim CD i restartujem komp nece da mi ga boot-a vec mi normalno podize Windows kao da nema nikakvog CD-a unutra.
Pa me zanima kako ovaj sad CD 1 (i ostale CD-ove) da sprzim da kada resetujem komp da mi boota CD tako da mogu instalirat SuSe.
btw. pokusao sam i sa opcijom przenja boot data disc na neri ali trazi mi disketu, stavim disketu sve fino opet sprzi i kad resetujem pise mi da izvadim floppy da nastavim dalje i kad ga izvadim pocne podize mi Windows.
Otpakovao? Skini 5 .iso fajlova sa ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/opensuse/iso/ i sprzi ih kao image u neri, ne opakivaj nista.Ako ne znas kako sprziti image ja to radim tako sto uradim desni klik na fajl i burn with nero(ili kako vec pise).Naravno u bios-u ti cd/dvd uredjaj mora biti kao prvi boot device
RTFM!
Jesi li provjerio da li je u BIOSu namješteno da se sistem pokreće (boota) sa CDa/optičkog uređaja?
Ne pržiš sadržaj tog foldera, već taj ISO image sprži na CD, on sam sadrži podatke i ostalo, mislim da je u Neri to Burn Saved Project or Image File u Nero Expressu…
[color=gray][i]
Da dobijete pomoć ima više načina, dosad najboljim se pokazao stari metod - čitanje knjiga.
hahaha sry do mene je.
Problem je bio taj sto je to bio ISO file sto i jest ali mi je pokazivalo da je to WinRAR arhiva i nisam znao sta sa njom osim da je otpakujem. I prije sam przio ISO filove ali nikada do sada mi se nije desilo da mi pise umjesto ISO WinRAR arhiva
Evo sad je sve dure