Previše sticky tema na ovoj podsekciji foruma; trebalo bi to (ako je moguće) spojiti u jedan kvalitetan post koji bi sadržavao brojna pitanja i odgovore.
@ Emx
Klikni http://www.ntfs-3g.org/
potrazi Ubuntu dole desno i klikni na taj link od Ubuntu.
Pitanje gdje te proslijedi na Wiki ili na Forum?
Post je jos od 16. jula 2006 i milsim da je i dalje aktuelan za Edgy i Dapper
Mislim da bi i dalje u ovoj sekciji trebao sub-forum za ove how-to
Ubuntu/Kubuntu/Edubuntu za mene je sekcija, jer se vidi iz glavne stranice foruma, a sub-forum je kada na toj sekciji ili podsekciji svejedno kako je zoves napravis jedan mali forum, mozda ne razumijes sta pricam, ali da ono slikovito:
Otvoris pocetnu foruma ->> odes na sekciju Ubuntu/Kubuntu/Edubuntu -->> na vrhu gore nekakav naslov npr. Mali vodic od forumasa il tome nesto slicno–>> otvoris to a ono unutra teme koje su postavljene npr. kao ova ovdje.
nije ti loša ta ideja… samo ne znam kako će se to izvesti, neko od admina morao bi napraviti “Ubuntu/Kubuntu/Edubuntu” da izgleda kao “Početna” pa da se onda “U/K/E” grana na, lupam, “Howtos & prva pomoć” “Hot” “Offtopic” “Šminka a.k.a Beryl” … mislim da Emx nema te “permisije” za pravljenje…
Ako ne čitaju start, zašto bi čitali sticky temu? Bilo bi vrlo jednostavno kad bi se mogle za datu grupu npr. Ubuntu… postaviti na vrhu linkovi na relevantne (wiki) stranice.
Ako ne čitaju start, zašto bi čitali sticky temu?[/quote]
ma ne znam, zašto onda svi na ubuntu (ili moja_distro podforum) podforumu pitaju pitanja koja su uglavnom odgovorena na wikiju…
ps:
možda da se na početnoj stranici napravi “voting”?
pitanje: kada imam problem prvo pretražim
moja_distro podforum - odgovori
start/wiki - odgovori
btw meni je problem wiki, radije ću napraviti “howto” kao topic na forumu pa ga onda dorađivati, nemam ništa protiv wikija, ipako mislim da je do mene, ne da mi se da učim wiki-jezik da bih napravio howto…
[quote=nidla]pitanje: kada imam problem prvo pretražim
moja_distro podforum - odgovori
start/wiki - odgovori[/quote]
dugme “Pokreni novu temu”
Seriously, niko ne čita ništa tj. većina. Za onu manjinu treba stvari organizovati kako treba, a ostale treba ignorisati dok ne nauče prvo istražiti prije postavljanja pitanja.