[RIJEŠENO] COD2 server! SSH

pozz,

prijatelj mi je dao linux dedicated server (mislim da je CentOS u pitanju)
on je digao cs server i sve ok, e sad sam se ja mucio oko cod2 servera, dakle sve sam ubacio i napravio samo treba da pokrenem sa (./cod2_lnxded +set net_ip 192.168.3.100 +set dedicated 2 +exec server.cfg) ali kad to uradim izbaci mi ovo

chitao sam da treba nesto skidati itd

[code]http://icculus.org/updates/cod/gcc3-libs.tar.bz2

You want to unpack that somewhere that the dynamic linker will see it (if you are sure it won’t overwrite any files, you can even use /lib).

The brave can put it in the same directory as the game and run the server like this:

LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:. ./cod2_lnxded[/code]
posto sam ja totalni noob oko ovog SHH (radim preko putty) mozeli mi neko tacno objasniti kako srediti ovaj libstdc++

cod2 mi je u /root/cod2/ folderu, ja raspakujem ovaj gcc3-libs.tar.bz2 ali nerazumijem ovo “LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:. ./cod2_lnxded” neznam sta treba tacno upisati …

Hvala i oprostite ako sam sta zgrijesio, al fkt ono 100% noob oko ovog shell pa ako može neko napisati tacne komande kako da podesim ovo !

:D:D jao trazim pola sata i nista i taman kad napisa skontam :slight_smile: trebalo je ovaj paket sto se skida raspakovat u /usr/lib :smiley: SVE JE OK :smiley:

[code]yum search libxxxx

yum install libxxx[/code]
apt-get coffee

To rješenje koje si našao je najbolje, server traži noviju verziju jedne biblioteke nego što dolazi uz taj Centos tako da je jedino rješenje da ga tako ručno instaliraš. Ili da uradiš reinstall operativog sistema :slight_smile:

hehe didicated je server :slight_smile:

nego sad me sljedece interesuje,

digao sam cs server preko “putty” sa ovom komandom

i digao sam takodjer i TS server i sve je ok, eh sad kada dignem cod2 server on radi i sve je ok dok je kod mene putty otvoren cim ja zatvorim na svom kompu putty server se ugasi ?

server dizem sa komandom

postoji li neko rjesenje da mi server ostane kada ja zatvorim putty,

screen -S COD
./cod2_lnxded …
CTRL+A+D
CTRL+D

xD thnx hvala ti puno evo sve ok :), sad mi samo reci kako ugasit :slight_smile: hehe probao sam sa ps -a pa nadjem ID od processa pa kill ID jel to to ?

kill -9 PID . Inace kad pokreces nesto mozes na kraj komande staviti i &

kreiraj start_cod file (nano -w start_cod) u direktorijumu odakle pokreces ovu komandu, u njega unesi text komande sa kojom pokreces
izostavi ampersand & iz scripte kako ga ne daemonizirao.

chmod +x start_cod screen -S COD_SERV ./start_cod
kada se prebacis na screen sa

imas pristup COD konzoli, i onda mozes izvrsavati rcon comande ili kucati restart quit i sl. ako imas potrebu,
iz toga izlazis sa CTRL+A+D i ostaje da radi u pozadini.

nadam se da sam bio jasan…

p.s.

/usr/local/bin/pobij_g**** ime_procesa
koristim za ubijanje procesa :slight_smile:

da ti program ide i nakon sto prekines sesiju pogledaj:

man nohup

http://www.ss64.com/bash/nohup.html

poz