[RIJEŠENO] Compiz problem

Nakon sto sam instalirao zadnju verziju compiz-a (0.5.2), prilikom pokretanja izbacilo mi je sljedecu gresku.

compiz (core) - Error: Screen 0 on display ":0.0" already has a window manager; try using the --replace option to replace the current window manager. compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0
Mislio sam da je do beryl-a kojeg sam imao instaliranog prije, pa sam ga uklonio, ali opet nista.
Na kraju kucajuci naredbu compiz --replace, dolazi samo do zamrzavanja.

alt+f2 pa ukucaj “compiz --replace”, sa tim govoris da zamjeni postojeci window manager. I zadnje verzija je 0.6 cini mi se.

…kucao sam ‘‘compiz --replace’’ (u terminalu ili kao run alt+f2) ali uvijek isto. Zaboravio sam napomenuti da sam i sve prijašnje verzije uklonio.

compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0
šta je ovo, jel ti 3D pokrenut? probaj:

glxinfo | grep direct

… jeste, direct rendering je upalit.

hmm, i berly mi pravi problema nece ni on da radi kako treba,

[code] **************************************************************

• Beryl system compatiblity check *

Detected xserver : NVIDIA

Checking Display :0.0 …

Checking for XComposite extension : passed (v0.3)
Checking for XDamage extension : passed

Checking for RandR extension : passed
Checking for XSync extension : passed

Checking Screen 0 …

Checking for GLX_SGIX_fbconfig : passed
Checking for GLX_EXT_texture_from_pixmap : failed

No GLX_EXT_texture_from_pixmap
*** glibc detected *** beryl: double free or corruption (fasttop): 0x080c61e8 ***[/code]
Zaboravio sam da kazem da sam neki dan instalirao i gnome, pa ako ima kakve veze sa gconf ili gtk-window-decorator ?
I naravno da sam i xorg.conf prepravljao vise puta, dodavao parametre (opcije) za graficku,

Option "RenderAccel" "1" Option "AllowGLXWithComposite" "true" Option "AddARGBVisuals" "True" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Option "TripleBuffer" "true" Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"

Riješio sam promblem,
Bilo je sve do drajvera o graficke. Stare drajvere sto sam koristio nisu bili potpuno kompaktibilni, i dolazilo je stalno do gresaka, a aktuelni drajveri nisu podrzavali model graficke (radi se o malo starijoj kartici). Tako sam trazi po arhivi i probavao 5-6 razliciti verzija dok nisam naletio na odgovarajuce.