Donedavno je sve radilo kako treba, pokrenem disk admin ukucam lozinku i onda manipulišem njima, ali sad jednostavno više neće zaledi se i ništa se ne dogđa! Pokušao sam u terminalu mountirati ručno , ali ni to nije pomoglo, izbaci mi neke tri rečenice koje kažu da moram formatirati WIN , ostale particije sve rade pod Win i u ntfs su formatu!
Disk admin? Koja distribucija?
Možeš li pojasniti šta je “disk admin” i koje tačno rečenice dobiješ?
Ne dobijam nikakv odgovor, jednostvano se mašina zaledi! Program se tako zove i on mi omogućava da montiram i anmontiram ostale particije koje rade pod WIN !
Evo pokrenuo sam Knoppix 5.1.1 pod virtuelnom mašinom i ne mogu da nađem nikakav Disk admin. Možda misliš na QtParted? GParted? Particije se mount/unmount-uju tako što koristiš ikone na desktopu koje se zovu npr. “Hard disk [sda1]”, za mount samo klikni na ikonu, za unmount uradi desni klik pa Unmount.
Možeš li napisati ovdje šta ti tačno ispiše, sumnjam da kaže “formatiraj Windows to je smeće od OSa” (mada bi možda trebalo )
root@igorbox:/home/imusic# mount /dev/hda1
Failed to mount ‘/dev/hda1’: Operation not supported
Mount is denied because NTFS is unclean. Choose one of these actions:
Boot Windows and shutdown it cleanly, or if you have a removable
device then click the ‘Safely Remove Hardware’ icon in the Windows
taskbar notification area before disconnecting it.
Or
Run ‘ntfsfix’ on Linux unless you have Vista, then mount NTFS with
the ‘force’ option read-write, or with the ‘ro’ option read-only.
Or
Mount the NTFS volume with the ‘ro’ option in read-only mode.
a kod mene se taj program nalazi preko KMenu/System/Disks Admin
Pa de probaj ntfsfix /dev/hda1
E hvala ljudi ovaj posljednji post je riješio moj problem! Ja neću da čačkam ono što ne kontam!