[RIJEŠENO] Dr. JAckil and Mr Hide (PC linux OS)

Vec Duze vremena imam instaliranu posljednje izdanje ovoga linuxa, neki dan sam je reinstaliro i nakon duzeg perioda i moja je masina konacno vidjela cari XGL-a medjutim imam jedan smjesan problem koji ne kontam. Kada sam zavrsio sa instalacijom linuxa i poslje prvog restarta sve je bilo ok i sve je nastavilo da radi kako treba bas onako kako sam podesio, medjutim ujutru kada sam upalio masinu i pokusao da pokrenem linux OS pri dizanju sistema tacno gdje treba da digne graficko okruzenje sve stane i samo me vrati da pponovno logovanje.
Sve ovo pa cak i ponovni restart sam onavljao ko zna koliko puta i nema nikakve promjene.
Da stvar bude gora dodjem kuci navece upalim masinu i ponovo pokusam i za divno cudo ono od prvi put prodje sve kao da nikada nista nije ni bilo. Sve radi a meni nista nije jasno ovo mi se takodje ponavlja i juce i danas po danu odbija saradnju, a navece radi savrseno. Gledo sam logove ne prijavljuje nikakav error a nema nista ni pri dizanju sistema kao error. Ako ima neko neku ideju bio bi zahvalan, sistem sam vec jednom briso jer samkonto da sam mozda negdje napravio gresku pri instalaci al ni to ne pomaze.

Puno pozdrava od mene i od Dr.Jackila and Mr Hide lol

decko vodi dvostruki zivot… tokom dana … a tokom noci…

:smiley: necu mnogo da spamam, al tako ti je to kad ti ne pravis configs on ur own.

Pa ništa osim standardnog noapic nolapic acpi=off u parametrima kernela.

Mnogo hvala Vedrane problem je rijesen :smiley:

Konacno sve radi kao sat.

Hvala jos jednom !

Ne znam da li bi se fanovi PCLinuxOS-a bunili da teme vezane za taj distro prebacujemo na grupu Mandriva, na sličan fazon kao što se poruke o (K)(X)ubuntu šalju na Ubuntu, postovi o Knoppixu na Debian itd.?

Sto da ne ako mene pitate :smiley: