[RIJEŠENO] dual boot problem

imao sam suse 10.3 koji je super radio ali sam morao instalirati xp i sad kad sam ga instalirao vise nemogu u suse. dakle znam da ima rijesenje da se grub reinstallira i da radi sve 5 kao i prije ali neznam kako. jel mi moze molim vas netko pomoci?

Imaš ovdje objašnjeno http://www.linuxforums.org/forum/suse-linux-help/39058-how-reinstall-grub.html
Uglavnom ubaciš Susetov DVD i reinstall GRUB. Ako ne budeš mogao kasnije da digneš win, moraćeš da promjeniš ovaj fajl: /boot/grub/menu.lst

Dodaš na kraju:

title Windows Xp (loader) root (hd0,0) savedefault makeactive chainloader +1
Kod hd0,0 ćeš ovu zadnju nulu morat promjenit u zavisnosti na kojoj ti se particijji nalazi Win. Ako je sda1(hda1) kao kod mene, onda je hd0,0.
Da je npr. hda5 bilo bi hd0,4 itd(Grub broji particije od nule). Najlakše ćeš vidjeti gdje ti je Win kad instaliraš gparted sa Yastom.
Ovo sve važi ukoliko nisi prepisao Win preko Suse-ta.

naravno da nisam prepisao win preko suseta. probat cu kasnije jer sad nemam vremena:(

kad udem u suse jel trebam u software menagement reinstallirat grub ili u boot loader nesto mijenjat?
pretpostavljam da je prvo ali, “tko pita ne skita”

slozil sam i to na nacin da sam nakon pokretanja suseta sto je objasnjeno u linku gore pokrenul boot loader u yastu i nakon toga u tabu boot loader installation prvo stavil na do not install any boot loader i nakon toga opet promjenil u grub i stavil da si sam ocita s hdda sto treba bootat i sad sve radi ok.
dakle, hvala za pomoc i moze lock!