Jah da dodam, pokuasao sam sa “yum install rp-pppoe” i dobije sljedece:
Loading “installonlyn” plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
core
Cannot find a valid baseurl for repo: core
Error: cannot find a valid baseurl for repo: core
joj
pa koliko ti puta moram reci. da sve to i[bgcolor=#FF0000]mas na instalacionim cd-ovima[/bgcolor]. Nadjes pakete i instaliras ih. rpm -ivh [ime paketa].
Sto se tice skidanja tog paketa preko yum-a treba mu konekcija na net, a koliko sam skontao on je nema.
[quote]AbsintheSyringe: Rijesenje je. Netreba nikakav pppoe adsl itd… setup il sta vec. To bi trebalo sa Speedtouch 330, dok Sa Speedtouch 510 (koji ti imas) ne reaguje tako, samo ga stavi da si non stop konektovan, to jest obicni eth0.
Znaci stavis ga ko obicni eth0 da non stop bude konektovan. Nista adsl ovo ono, mojne toga.[/quote]
A kako kontas da ide na net ako ne pokrene pppd i pppoe nekontam haj mi reci da i ja znam kako to radis.
“Hvala” svima na pomoci, evo nastimao sad danas konacno… pa sto mi odmah niko nije rekao da odem u Network… i tamo izaberem New- xDSL unesem postavke i gotovo… vec me bacili odmah u kucanje kodova ccc al ajd hvala Bogu da sam nastimao vise…
Stvarno su to cudno rijesili… ono to mi nikako nije padalo napamet, vidim vec tu bilo ethernet device… pa ja po tome zakljucio da je to nesto ko device manager u Winu gdje se samo instaliraju modemi… i jbga… al ajd bitno da proradi…
P.S. zasto ne radi Free Zona u linuxu… odem u opcije konekcije i promjenim login u login@bihnet i konektuje me al nemogu nista otvoriti
U bilo kojem, eto u konqueror-u upisi samo "speedtouch"
Sad upisi svoj bihnet username i password.
Nakon toga odes na conection il sta vec pise. Diskojektuj se imas “link”.
Onda tu u username polje upisi dodat tvojusername e dodaj @bihnet
konektujes se kako si se i diskonektovo.
Ok, dio sa konekcijom je riješen. Priznajte ljudi da niko od vas koji ste odgovarali ne koristi Fedoru i u biti pojma nema kako se na Fedori štima DSL konekcija, bubali ste napamet stvari Što se tiče problema sa free zonom, pogledaj ovu temu http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=2837