ev ja opet dosao da zatrazim pomoc od clanova ovog foruma, kao i uvijek sto ste mi pomogli,nadam se da cete i sada =)
ovako ,
neko vrijeme sam imao linux(ubuntu 9.10) i XP zajedno na jednom racunaru, na XP je flash u mozilli radio odlicno, a na linuxu takodje radi, al imam problem, kad udjem na facebook pa odem na zynga poker , ucita mi sve sto je u flash, samo nemoze da ucita listu prijatelja, i ono da izaberem stol za koji cu sjesti, nemoze takodje da prikaze servere(casina) na koja zelim da se konektujem… umjesto sadrzaja samo je crna boja…
[quote=kvaju]Jesi probao sa drugim browserom?
Chrome ili sl.?[/quote]
Pokusavao sam sa nekim Conkeror,Galeon… web preglednicima…
jel ima chrome za linux ? ?
EDIT: Ev skinuo sam i Chrome, na njemu isto ko na ostalim,evo screenshot pa pogledajte…
I NECE NA YOUTUBE DA VIDEO UCITA…samo crno
da nije kakav codec il sta ?
instaliraj ovaj addon za chrome https://chrome.google.com/extensions/detail/kchoimdlcbapmcdnheaahjcdpdjdpfco
zamjenjuje flash sa html5, meni radi ok.
i provjeri za firefox prvo. otiđi u synaptic pacage menager
ukucaj flash da traži.
i odaberi flashplugin-installer, ne onaj flashplugin-non free. pazi da ti nebudu oba instalirana u isto vrijeme.
od skora mi,kada poželim da pogledam bilo koji video traži flash player 10.imam mandrivu 2010 spring.koju verziju trebam skinuti i kako kasnije pokrenuti…hvala…
[quote=kvaju]instaliraj ovaj addon za chrome https://chrome.google.com/extensions/detail/kchoimdlcbapmcdnheaahjcdpdjdpfco
zamjenjuje flash sa html5, meni radi ok.
i provjeri za firefox prvo. otiđi u synaptic pacage menager
ukucaj flash da traži.
i odaberi flashplugin-installer, ne onaj flashplugin-non free. pazi da ti nebudu oba instalirana u isto vrijeme.[/quote]
Item not found. This item may have been removed by its author.
nista na tom linku… sad imam ubuntu 10.04 i opet se javlja greska sa flash plugin-om, dakle skino sam chrome,ali nemogu instalirati addon… neko rjesenje ?
Za chromium na ubuntu 10.04 instalirani su mi:
chromium-codecs-ffmpeg-extra &
chromium-codecs-ffmpeg-nonfree
i rade bez greske…
Za mozillu:
flashplugin-installer &
flashplugin-nonfree
takodjer rade bez greske… @hajro, imas li instalirane ove pakete…?
[quote=dado.p]Za chromium na ubuntu 10.04 instalirani su mi:
chromium-codecs-ffmpeg-extra &
chromium-codecs-ffmpeg-nonfree
i rade bez greske…
Za mozillu:
flashplugin-installer &
flashplugin-nonfree
takodjer rade bez greske… @hajro, imas li instalirane ove pakete…?
P.S.
Ovi chromium kodeci su za html5 podrsku…[/quote]
Napravio sam ,sad radi odlicno na svakom web browseru…
Kad sam instalirao chrome nije mi radilo,i nisu dosli instalirani plugins, za mozilu pokusavao sve flash playere sa “Ubuntu software center” i nije radilo…
Kako sam napravio?!
jednostavno skinuo sa neta RC 2 verziju flash playera,:
Extraktovao , te fajl sa nazivom libflashplayer.so ubacio u folder /usr/lib/mozilla/plugins/
Testirao sam na vise verzija ubuntu-a , na backtrack i mandrivu i RADI 100%
eto toliko nadam se da ce nekome biti od koristi