[RIJEŠENO] gcc problem - biblioteke

Pozdrav!

dali mi netko može reći što napraviti u ovoj situaciji. Nisam nimalo vičan linuxu, učim se. Al se nadam da vam ovakvi neidu previše na živce.

Dakle kad napišem neki C kod i idem ga kompajlirat gcc -o file.c output.a dobijem milijon errora. Npr za “hello world”

#include<stdio.h>

int main(){

printf(“Hello world”);
return 0;
}

pa, gcc hello.c i dobijem ovo:

hello.c:1:18: error: stdio.h: No such file or directory
hello.c: In function ‘main’:
hello.c:4: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’

Koliko sam skužio nije uspio uključiti datoteke standardne biblioteke. Dali ih imam uopće na kompu? Kako provjerit i što napravit da ih gcc normalno uključuje u kod?

Svaka pomoć je dobrodošla!

Nemas libc-dev paket (tj. standardne header fajlove koje ima svaka normalna distribucija dok neke nenormalne ne). Tako da je prvo pitanje:
Koju distribuciju koristis?
Ukoliko je to neka od xybuntu, koristi apt-get install libc-dev naredbu, ako je neka druga, trazi taj paket (ponekad se i zove libc-devel).
Usput, ovo sto si ti napisao:
gcc -o file.c output.a
Bi trebalo biti:
gcc -o output.a file.c
Pa ga pokreni sa:
./output.a

koja je distro?

ps:
ako je ubuntu probaj ‘sudo apt-get install build-essential’

distro ubuntu 7.10
išo sam kompajlirat samo s gcc hello.c ali mi nije napravio a.out datoteku. moram probat ovo s apt-get install.

ako instaliram s apt-get install libc-dev ili apt-get install build-essential hoće li se onda sve smjestit automatski tamo gdje treba ili ću morat još čačkat?

I da! Šta ta utipkam? apt-get install libc-dev ili apt-get install build-essential?

apt-get install libc-dev

instalirano je sad.

Puno hvala na pomoći