Ralink RT61 bezicne karte pod Fedora Core 3,4,5,6 (provjereno radi i sa PCLinuxOS-Mandriva).Sa malim izmjenama ovo ce raditi i pod drugim Linux distribucijama.
Najproblematičniji dio je što ne radi sa kernelima > 2.6.18, wtf. za treba ®evolucija stati zbog tamo nekog drajvera. Zar to ne bi trebali biti RealTech čipovi, oni su obično pro opensource?
btw, nije potrebno cross-postati temu u više foruma, ovo je čista priča o drajverima.
U pravu si Adise. Vjerovatno ce i proizvodzac ovog chipa koji se koristi na kartici (Ralink) uskoro objaviti noviji drajver za nove kernele.Do tada moze se malo eksperimentisati sa Open Source drajverom (pokusao sam,nije radio dobro-u stvari nije radio nikako pod FC3 - kernel 2.6.12-1.1381),on se nalazi na:
Ma mislim da ce ubrzo biti novi drajveri. Prije nekog vremena sam kod prijatelja instalirao ubuntu 7.04. Koristi neku edimax wlan kartu na kojoj je ralink chipset i uredno je radila bez dodatnih podesavanja.
Linux - BackTrack 2 (Live CD),koristi kernel 2.6.20 i ova bezicna karta radi perfektno pod njim (provjereno 100%).Ovaj Live CD ima ugradjen rt61.ko - vase je samo napraviti konekciju na provajdera.
Skinuo sam BitTorrent-om Fedora 7 - 2.6.21 i drajver paket “RT61_Linux_STA_Drv1.1.0.0.tar.gz” nije radio (nisam probao ovaj novi paket “IS_Linux_STA_6x_D_1.1.1.0.tar.gz”),a i ne mogu jer imam “utegnutu” FC3 sa svim update-ovima kao i gomilu softwera koji mi je neophodan,mozda nekad u buducnosti predjem na Ubuntu ili Fedora 7.