Zvucna mi je integrisana Realtek ALC888/ALC888T.Zvuk se normalno cuje i sve je u redu.Ukljucim slusalice i pojacam do maksimuma kad se ono jedva cuje zvuk.Odem do Volume Control Preferences i odaberem Realtek ALC888 (OSS Mixer) a imam i HDA Intel (Alsa mixer) i jos dva capture i playback .Pojacam sve do kraja, probam opet i opet jedva da cujem zvuk u daljini.Sta bi mogao biti problem?Prikljucuju se na audio jack i slusalice imaju dva audio jacka.Na Visti mi radi tako sto iz softvera koji instaliram odaberem audio jackove sa slike i odredim Headphone i Microphone i radi kako treba.
Znaci slusalice su sa mikrofonom.
Fakat bi mogao da ne otvaras temu za svaki problem koji se pojavi .Ili bar da proguglas i posjetis oficijelni forum distribucije prije svega… Synaptic alsa , alsaconf
Obrnuto, za svaki novi problem treba otvoriti novu temu! kako bi se ljudi koji imaju isti problem mogli snaći i uključiti u diskusiju. Nema mi ništa gore nego tema sa naslovom “pomozite…” i spisak od 10 nevezanih stvari.
tako je, valjda je cilj oss-a da jedni drugima pomazu, pa iako bila neka minimalna stvar ili problem.
Jel ta integrisana zvucna 5.1?
7.1 je.Znaci zvucnici rade, slusalice sa mikrofonom isto rade ali se jedva cuju, skoro pa nikako.
Pokreni u terminalu alsamixer pa pojacavaj redom. Javi ako fercera.
Card: HDA Intel
Chip: Realtek ALC888
View: [Playback] Capture All
Item: Headphone
Sve sam pojacao do kraja ali ne mogu nikako da pojacam headphone.
UPDATE:
Rjesenje problema je:
sudo apt-get install gnome-alsamixer
Iz konzole ne ide.