Imam sapphire ati x1650 grafičku karticu. Distro je ubuntu 6.10.
Njegovi driveri nisu nešto dobri. To mi stvara velike probleme npr. kod scrollanja stranica i sl. jer stranice jako zaostaju. Skinuo sam nove ati drivere (ati.amd.com) gdje doslovno piše da su ovim driverima ispravljene neke greške i da su tim driverima sada napokon podržane i x1650 graf. kartice.
Skinuo sam taj paket drivera. Ima ekstenziju .run ali kada 2 puta kliknem na njega javi se poruka da to može pokrenuti samo superuser.
Kako se logirati u gnome okruženju kao superuser?
Ili ako radim krivo molim da mi kažete kako bih trebao!
nisam siguran GDM tacno gdje se nalazi ali pronadji “kosole” otvorit ce ti se terminal program upisi “su” trazit ce ti root password kad ga upises postao si super user zatim odes do mjesta gdje ti se nalazi tvoj driver na disku prdpostavimo sa si ga snimio u ~ ili ti home direktorij fino ukucas “./atixxx.run” (atixx.run je naziv fajla) i dalje ide samo …
[quote=Slatkish1984]Imam sapphire ati x1650 grafičku karticu. Distro je ubuntu 6.10.
Njegovi driveri nisu nešto dobri. To mi stvara velike probleme npr. kod scrollanja stranica i sl. jer stranice jako zaostaju. Skinuo sam nove ati drivere (ati.amd.com) gdje doslovno piše da su ovim driverima ispravljene neke greške i da su tim driverima sada napokon podržane i x1650 graf. kartice.
Skinuo sam taj paket drivera. Ima ekstenziju .run ali kada 2 puta kliknem na njega javi se poruka da to može pokrenuti samo superuser.
Kako se logirati u gnome okruženju kao superuser?
Ili ako radim krivo molim da mi kažete kako bih trebao!
prije nego što počneš sa instalacijom oficijelnog ati drivera, a ako si već snimio ati driver iz repozitorija izbriši sve što u imenu (ne description&name već samo name) ima “fglrx”, dakle synaptic pa removal
neko mi je maloprije izbrisao post, zaboravili vi kako buraz mariše, ha? hehe