[RIJESENO]Instalacija .exe fajlova kroz wine

Zelim da instaliram Grabit i BHPowerPost u Ubuntu-u 10.10 ali jednostavno ne ide.Wine je instaliran ali kada pokrenem exe fajl nista se ne desava.Onaj krug stoji na kursoru misa kao da ce se otvoriti tj pokrenuti i onda nista!Nista se ne desi.Probala sam reinstall wine-a ali ne pomaze.Ima li neko neku sugestiju please jer mi je jako potrebno ovo radi uploada?Btw uspjesno sam sve ovo instalirala na desktop racunaru i dr laptopu ali na ovom Aceru AO nece nikako a i wireless me zeza cas radi a cas ne pa stalno moram nanovo instalirati driver iako je vec instaliran i onda proradi ali nakon reseta opet isto.
HVALA

Nisam odavno ništa instalirao u Wineu, al mislim da treba instalirati MS Visual c++ runtime, Windows Installer i sl prije instalacije nekih programa.

Problem rijesen.
Wine tokom instalacije nije kreirao defaultni virtalni C:/ drajv.Kad sam ga rucno kreirala sada je sve ok.
Thnx anyway

da, mislim da treba pokrenuti naredbu wine --configure ili nesto slicno nakon instalacije. davno sam to radio.

winecfg treba ali nikada prije nisam to radila uvijek je sam pravio drajv ali sad nije htio ali djaba naredba kad ni to pomoglo nije nego samo rucno dodavanje i samom configu.

kompajlirao sam wine uvijek pa mi je ostalo u sjecanju da ne kreira defaultni .wine folder u home nakon make install :). Iz repoa sve je bilo konfigurirano. Tko je pakovao wine valjda na to zaboravio.