novi sam korisnik ubuntu-a koristim pidgin mesenger i smeta mi to sto je transfer podataka veoma spor,citao sam na drugim temama i drugim forumima da je to i sa ostalim programima da je jednostavno tako i da to jos nije rjeseno
pa evo da pitam i ovdje koji vi koristiti i da li je neko uspio izbjeci ovaj problem ? jer fkt malo poglupo s konekcijom od 1Mb/s da jednu pjesmu mp3 saljem ili primam nekoliko minuta
probaj aMSN
ili napravi na linuxu svoj web/FTP server
[quote=nidla]probaj aMSN
ili napravi na linuxu svoj web/FTP server :D[/quote]
probat cu s aMSN i onako mi ovaj pidgin cesto izbacuje 2-3 puta dnevno,a ovo s ftp serverom heh nije to to to je zadnja solucija
Pidgin ne podržava direct file transfer za MSN protokol i sumnjam da će ga ikad podržavati
Koliko znam, to korektno podržavaju za jabber protokol (npr. gtalk između 2 pidgin klijenta).
Anyway, sumnjam da je tako nešto prioritet, IM služi za IM a ne za transfer ogromnih datoteka.
[quote=adis]Pidgin ne podržava direct file transfer za MSN protokol i sumnjam da će ga ikad podržavati
Koliko znam, to korektno podržavaju za jabber protokol (npr. gtalk između 2 pidgin klijenta).
Anyway, sumnjam da je tako nešto prioritet, IM služi za IM a ne za transfer ogromnih datoteka.[/quote]
mislim danas je standard tj. normalno imati konekciju od 1Mb/s i file od par MB po mom misljenju nisu ogromne datoteke
[quote=tale]novi sam korisnik ubuntu-a koristim pidgin mesenger i smeta mi to sto je transfer podataka veoma spor,citao sam na drugim temama i drugim forumima da je to i sa ostalim programima da je jednostavno tako i da to jos nije rjeseno
pa evo da pitam i ovdje koji vi koristiti i da li je neko uspio izbjeci ovaj problem ? jer fkt malo poglupo s konekcijom od 1Mb/s da jednu pjesmu mp3 saljem ili primam nekoliko minuta[/quote]
Probaj KMESS,meni je najjjaci!!!Pozz
…imao sam isti problem. Skineš sebi kMess (http://kmess.org/)
i još otvoriš portove preko koji ide file transfer:
iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 6891:6900 -j ACCEPT
iptables -I OUTPUT 1 -p tcp --dport 6891:6900 -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -p tcp --dport 6891:6900 -j ACCEPT
[quote=mladapartizanka81][quote=tale]novi sam korisnik ubuntu-a koristim pidgin mesenger i smeta mi to sto je transfer podataka veoma spor,citao sam na drugim temama i drugim forumima da je to i sa ostalim programima da je jednostavno tako i da to jos nije rjeseno
pa evo da pitam i ovdje koji vi koristiti i da li je neko uspio izbjeci ovaj problem ? jer fkt malo poglupo s konekcijom od 1Mb/s da jednu pjesmu mp3 saljem ili primam nekoliko minuta[/quote]
Probaj KMESS,meni je najjjaci!!!Pozz[/quote]
to je to,hvala puno
[quote=tale][quote=mladapartizanka81][quote=tale]novi sam korisnik ubuntu-a koristim pidgin mesenger i smeta mi to sto je transfer podataka veoma spor,citao sam na drugim temama i drugim forumima da je to i sa ostalim programima da je jednostavno tako i da to jos nije rjeseno
Probaj KMESS,meni je najjjaci!!!Pozz[/quote]
to je to,hvala puno :D[/quote]
Bas mi je drago da je ok sad.Ja njega samo koristim i nikad frku nisam imala.
Pozz