[RIJEŠENO] kaffeine i mplayer problemcici

Ej ljudi nastimo sam ovu mandarinu :), malo sam detaljnije pregledo postove da ne dusim raju po forumu sa duplim pitanjima i USPIO
Posto sam na modemu, skino sam ove rpm pakete mplayer i win32-codecs kod prijatelja na mandrivi na adslu i sacuvao ih sa onom komandom --no-install, onda ih prenio kod sebe i istalirao, sve radi!
Podesio sam i ovu bh tastaturu i ovaj mplayer, sad mogu otvarati mpg fajlove, ali imam problema sa kaffeine-om. Ne mogu da pokrenem niti jedan fajl u ovom playeru, kao da zaledi kad pokusam otvorit nesto u njemu, samo mi se ono zrno kafe vrti pred ocima. A u mplayeru nemam one kontrolne dugmice, seek bar i sl. samo golu sliku. More li se to kako podesit u njemu ili je on jednostavno takav.

i jos jedno pitanje: mogu li postaviti homepage i kako u mozilli?

Hvala svima

mplayer i xine su od dva brata djeca. :smiley:
Rade nezavisno jedan od drugog. mplayer je konzolni program, a xine su biblioteke za gledanje video materijala - neupotrebljivo za dektop.
Zato postoje maske (front-end) za ove programe. Za mplayer potraži na njihovom sajtu neki GUI za mplayer, pa ćeš imati sve dugmiće i ostalo.
Kaffeine je front-end za xine i trebalo bi da radi, ako je sve podešeno. Tebi blokira vjerovatno zato što nisi izabrao video output driver. U Settings → Xine engine parameters podesi video output na “xv”, a takođe podesi i putanju gdje si otpakovao dodatne kodekse za mplayer (w32-codecs), pa će i xine/Kaffeine moći da ih koristi.

Edit → Preferences

Probaj instalirati neki od ovih paketa:
kmplayer
mplayer-gui

Odradio sam ovu drugu opciju i sad je sve ok, mplayer mi ima “dugmiće” a radi mi i ovaj kmplayer,
tako da cu ovaj kaffeine preskocit.

Edit → Preferences[/quote]
j**i ga nisam skonto da je ova opcija premjestena pod edit
hvala vam