[RIJEŠENO] kako instalirati windows media player preko wine-a?

dakle imam problem sa jednim filmom kojeg sam skinuo a koji ne mogu otvorit ni sa jednim playerom, kad probam vlc kaže mi sledeće:

No suitable decoder module:
VLC does not support the audio or video format “undf”. Unfortunately there is no way for you to fix this.

kontam da ovo undf nije naziv nekog formata nego vjerovatno od “unindetified” - praktično nešto napravljeno tako da ne radi u linux-u…
probao sam instalirat windows media player preko wine-a, al nikako ne ide, neki se zalede, kod nekih se pjavljuju neke greške… ima li ko kakvo rješenje?..

Mislim da nema šanse da instaliraš WMP na linux.
Btw, ako VLC ne može da otvori film ili je fake ili je fajl oštećen.

nije fejk sigurno, film je iz dva dijela i jedan radi. a da je oštećen vlc bi me pitao da ga popravi. mislim da su se od skora pojavili neki novi formati čisto da bi se malo dohakalo linux-u…
probaću još par stvari, npr. da instaliram realplayer, a onda odustajem, ne da mi se više zamajavati…

[quote=kali_yuga]nije fejk sigurno, film je iz dva dijela i jedan radi. a da je oštećen vlc bi me pitao da ga popravi. mislim da su se od skora pojavili neki novi formati čisto da bi se malo dohakalo linux-u…
probaću još par stvari, npr. da instaliram realplayer, a onda odustajem, ne da mi se više zamajavati…[/quote]
Ako je film iz dva dijela valjda bi trebala oba biti u istom formatu.
Ja lično nisam nikad naišao na film koji nije u Xvid, x264 ili rmvb formatu, a još nisam naišao na video/audio fajl koji VLC ne može otvoriti. Nešto sumnjam da bi neko razvijao video format samo da bi “dohakao” linuxu :wink:

PS: Može li ga otvoriti mplayer?

oba su u avi formatu, bar tako piše.
mislim da je krivac youtube koji pokušava dohakati svim ovim programima za skidanje videa tipa downloadhelper. bar tako pričaju po ostalim forumima…
ne otvara ga ni jedan player, sve sam isprobao (po mom nekom iskustvu ako vlc ne otvori, neće ga ništa otvoriti…)
nebitno. ne vrijedi trošit vrijeme na ovo…

sudo apt-get install mplayer

mplayer imefajla.avi

ne radi ti to kod mene.

Do you want to continue [Y/n]? y
Setting up firmware-b43-installer (4.150.10.5-4) …
Not supported low-power chip with PCI id 14e4:4315!
Aborting.
dpkg: error processing firmware-b43-installer (–configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
firmware-b43-installer
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

a i riješio sam problem. mislim sam se riješio. pokrenuo sam ponovo torrent kojim sam skinuo film i sad radi. nemam pojma kako, bio je skinut do kraja…
whatever.

Skini playonlinux imas na njemu opciju da instaliras Windows Media Player

ali ljudi, film radi, nema potrebe…

Da ali nekad se napiše odgovor na pitanje radi nekog drugog ko naleti sa sličnim problemom.

BTW taj problem sa instalacijom, imaš neki problem sa drajverom za wireless koji ti se nije dobro instalirao i potrebno je nešto pročačkati (ima negdje na forumu topic gdje je objašnjeno kako se to rješava). A inače mplayer ljudi preporučuju zato što ima puno bolji debugging oštećenih fajlova i nepoznatih formata.

to za taj driver mi se pojavljuje stalno prilikom instalacija al mi ne predstavlja problem, uglavnom sve radi…
ovaj laptop je inače na izdisaju, i svaki put kad instaliram ubuntu (tri put do sad) dešava se neki bug il nešto tako da sam sretan što uopšte bilo šta radi…
mplayer mi se vodi kao instaliran al od njega ni traga al to nije problem jer imam 6 drugih playera…

[quote=kali_yuga]to za taj driver mi se pojavljuje stalno prilikom instalacija al mi ne predstavlja problem, uglavnom sve radi…
ovaj laptop je inače na izdisaju, i svaki put kad instaliram ubuntu (tri put do sad) dešava se neki bug il nešto tako da sam sretan što uopšte bilo šta radi…
mplayer mi se vodi kao instaliran al od njega ni traga al to nije problem jer imam 6 drugih playera…[/quote]
terminal -> mplayer
ili instaliraj frontend za mplayer aka. smplayer http://smplayer.sourceforge.net/

imam smplayer, pretpostavio sam da je to to…

da nije do codeca?

https://help.ubuntu.com/7.04/musicvideophotos/C/codecs.html

@kali_yuga

E prijatelju sta ce ti ba win player pored mplayer-a.

Vidi, mozda tebe ne interesuje sta je i koji je format taj video i samo
te interesuje da radi. Da gledas.

Ipak ti preporucujem mplayer i ne treba ti nikakav frontend samo hd
formate sa 50 frame-ova u sekundi neces moc gledat ako ti je laptop
star. Ja imam jednog starog dell-a sa 128 mb rama i gledam mnoge
stvari na njem. Mplayer je zakon i jos ffmpeg
instaliraj ffmpeg i to je to. Plus tih codec-a sto kvaju napomenu.
To ti je vazno.

http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html
pregledaj dobro ovaj site.
Posebno “dokumentation”.

kad instaliras ffmpeg, predji u shell (terminal)
i onda na putanju do video file-a
ovdje dole vidis ja sam otisao na putanju i na kraju kucao
ffmpeg -i "ime file-a"
dobio listu i dole na kraju ces vidjeti koji su codec-i.

/media/Volume/Nuendo Video Tutorial$ ffmpeg -i A01-Overview.mov
FFmpeg version 0.6.2-4:0.6.2-1ubuntu1, Copyright © 2000-2010 the Libav developers
built on Mar 22 2011 15:35:22 with gcc 4.5.2

Seems stream 1 codec frame rate differs from container frame rate: 1000.00 (1000/1) -> 6.00 (6/1)
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from ‘A01-Overview.mov’:
Duration: 00:03:44.16, start: 0.000000, bitrate: 548 kb/s
Stream #0.0(eng): Audio: aac, 44100 Hz, stereo, s16, 95 kb/s
Stream #0.1(eng): Video: mpeg4, yuv420p, 798x554 [PAR 1:1 DAR 399:277], 449 kb/s, 6 fps, 6 tbr, 600 tbn, 1k tbc

dakle.
ja problem koji sam imao sa tim dotičnim filmom odavno više nemam, windows media palyer i wine sam izbrisao, (stvarno, šta će mi?..), mplayer tj. smplayer sam instalirao al pošto sam navikao na vlc uglavnom njega i koristim, bez problema, to je to.
no ipak hvala na savjetima, ako nekom drugom posluže, super.