[RIJEŠENO] Konekcija na Internet - Ubuntu 9.04

Pozdrav,

Do nedavno sam koristio Ubuntu 8.04, te sam neki dan instalirao 9.04 sa svim ponuđenim updejtima.

Posto sam na kablovskom internetu podesio sam konekciju sa komandom

sudo pppoeconf

unio potrebne parametre (naziv provajdera, username i sifru) i konektovao se na Internet komandom

pon dsl-provider.

Medjutim kad se racunar ugasi, i ponovo upali, kada probam da se konektujem, nema nikakvog efekta. Moram ponovo da kreiram konekciju na Internet sa pppoeconf.

Da li imate ideju u cemu je problem?

A što ne pokušaš sa Network manager-om? Desni klik > Edit connections > DSL, a zatim kreiraš konekciju. Ako hoćeš da se automatski aktivira konekcija prilikom logon-a, označi “Connect automatically” i to je to.

[quote=Gelsomino]Pozdrav,

Do nedavno sam koristio Ubuntu 8.04, te sam neki dan instalirao 9.04 sa svim ponuđenim updejtima.

Posto sam na kablovskom internetu podesio sam konekciju sa komandom

sudo pppoeconf

unio potrebne parametre (naziv provajdera, username i sifru) i konektovao se na Internet komandom

pon dsl-provider.

Medjutim kad se racunar ugasi, i ponovo upali, kada probam da se konektujem, nema nikakvog efekta. Moram ponovo da kreiram konekciju na Internet sa pppoeconf.

Da li imate ideju u cemu je problem?[/quote]
primjetio sam i ja to :frowning:

uglavnom kucaj sudo pon dsl-provider kad se logiraš trebalo bi raditi

Hvala na odgovorima. Čudno mi je bilo to da nisam morao na alternativni način radit u verziji 8.04, nego sam jednom kreirao konekciju sa pppoeconf, a sad da bi se konektovao moram preko neke alternative. Da li sad trebam zatvorit temu, i ako trebam kako to da uradim?

me nek stoji možda se neko još javi nekad