Pokuso sam napravit PPPOE konekciju, zavrsio sve i kad udje na mozillu nema interneta… radio restart komp. 4-5x i opet nece internet nikako.Ikona od Internet managera u gornjem desnom uglu je nestala… naso sam taj program u Add/Remove i obriso ga… kad sam ponovo naso da ga instaliram nece jer nema neta xD
znaci nemam nikakvog connection managera i nemogu nijedan ni instalirat… ANY SOLUTION ?? :S
p.s Za PPPOE jel potreban router ?? Il moze i preko same kartice
Svega mi napravichu neki formular koji se mora ispunit prije postavljanja pitanja na ovom forumu, comrad hajro, vesela bagra ce ti pomoci kad nam ponudis sljedece:
Koji distro koristis?
Koju verziju tog distra koristis?
Ko ti je net provider i kakva vrsta konekcije (ADSL/kablovski/dialup/pentagon uplink)?
Kopcas li ikakvu mreznu opremu izmedju racunara i providerovog modema?
Sta si pokusao dosad (sa illustrovanim komandama please :D)
Jesil probo u terminalu kao root pppoeconf kucat pa pratit uputstva? Nakon sto to odradis probaj ping google.com, jel javlja ista?
1.Ubuntu
2. 10.04
3. Wireless
4. Antena i wireless kartica
5. probo sam PPPOECONF i pojavi se nesto kao skenira i na kraju pise failed… (nesjecam se dobro jer stalno ulazim na ubuntu da pokusam sredit to pa zatim na XP da viidm jel ko odg. na temu )
obriso sam onaj internet manager sto bude u cosku gore, nemogu odabrat sad AP na koji da se konektujem ,a nemogu instalirat ponovo taj int. manager jer nema neta nikako na ubuntu…
ei nisi shvatio uradio sam sve ovako bas preko tog linka…
al nije mi ADSL tako da PPPOE izgleda nemoze na wireless … jer nemam router/modem, spajam se preko TP Link kartice