Pozdrav,
Problem je tu tome sto transfer fileova sa mog kompujetera traje pravo dugo (i cesto se prekine), a kada neko meni pokusa poslati file svaki put zakoci negdje na 9%. Koristim Mandrivu 2007.1, ADSL i problem se desava u komunikaciji Linux - Windows.
[quote=Muamer]Pozdrav,
Problem je tu tome sto transfer fileova sa mog kompujetera traje pravo dugo (i cesto se prekine), a kada neko meni pokusa poslati file svaki put zakoci negdje na 9%. Koristim Mandrivu 2007.1, ADSL i problem se desava u komunikaciji Linux - Windows.[/quote]
nisi jedini… to je poznata stvar na kopete i na gaim/pidginu nekad ide kakao treba nekad neće (MSN nije OSS protokol), možda da probaš aMSN ako ti baš toliko treba transfer preko messenger-a
ps:
ne znam(o) rješenje “for now”, osim da podigneš ftp/http server i transferuješ “ko hadžija” fajlove sa svojom rajom (ići će ti puno brže nego windows 2 windows na MSN…)
Imao sam isti problem i saznao sam do cega je. Radi se o neuskladjenost protokola, tj. kopete koristi MSNP11, koji nije kompaktibilan sa trenutnim MSNP15.
Tako ga idalje koristim za chat, dok sam za slanje odabrao drugo rijesenje (ono gore spomenuto) preko ftp-a.
[code]$ su
Password:
urpmi vsftpd
/etc/init.d/vsftpd start
useradd razmjena
passwd razmjena
Password:
ifconfig[/code]
I onda fino pastiraj u MSN ftp://razmjena@TVOJA.IP.ADRESA/
Svi sretni
(mada sam jednom imao problem s ovim jer je s druge strane bio Firefox kao default browser )
Još lakše rješenje:
- otvori Konqueror
- napravi direktorij koji se zove “razmjena”
- desni klik na direktorij, izaberi Properties
- klikni na Sharing
- klikni na Start applet
- klikni na Share this directory on web
gotovo Kad završiš, samo ugasi applet desnim klikom.
Hvala puno na odgovorima.
[quote=vedran]Još lakše rješenje:
- otvori Konqueror
- napravi direktorij koji se zove “razmjena”
- desni klik na direktorij, izaberi Properties
- klikni na Sharing
- klikni na Start applet
- klikni na Share this directory on web
gotovo Kad završiš, samo ugasi applet desnim klikom.[/quote]
Samo jos jedno pitanje, kako se sad pristupa ovom direktoriju pokusavao sam sa imeservera:8001
ali izbacuje gresku.
[quote=Muamer]Samo jos jedno pitanje, kako se sad pristupa ovom direktoriju pokusavao sam sa imeservera:8001
ali izbacuje gresku.[/quote]
jesi li iza routera?
[quote=nidla][quote=Muamer]Samo jos jedno pitanje, kako se sad pristupa ovom direktoriju pokusavao sam sa imeservera:8001
ali izbacuje gresku.[/quote]
jesi li iza routera?[/quote]
Nisam.
Ovaj prijedlog sa ftp serverom radi bez problema.
Da citiram nidla-ov potpis “works for me”
Možda imaš neki firewall?
[quote=vedran]Da citiram nidla-ov potpis “works for me”
Možda imaš neki firewall?[/quote]
ma i ovo sa ftp-om je super, uglavnom hvala na odgovorima.