[RIJEŠENO] Kororaa-Live

Dobio sam ovu distribuciju i cito sam da je full 3d pa bih je zelio probati. Problem je sto sam dobio liveCd koji je zapakovan u rar arhivu. Ja ga tpakuejm i prekopiram ga na prazan CD ali nista se ne desava. kako da ga napravim bootabilnim?

Je li .rar ili .iso? Vidi da se unutar .rar slucajno ne krije .iso (onda je lako ;))
Ako nije nista od ovoga, ja ti sutra ponesem na posao (ovdje u Tz) cd pa isprobaj :wink:

Vozdra,

UM

unutar Rar file-a se ne krije .iso file nego samo neki folderi. Moze dogovorimo se ako ne uspijem za 1sat ovo pokrenuti da mi donese. A de mi reci jel se tebi svidja kakav je :slight_smile:

procitaj readme …tamo mora biti upustvo koji se fajl pokrene …mislim da ima neka skripta koja ce na kraju srediti da se se dobije iso image …i jos naravno malo google …

pozdrav

[quote=lipa100]procitaj readme …tamo mora biti upustvo koji se fajl pokrene …mislim da ima neka skripta koja ce na kraju srediti da se se dobije iso image …i jos naravno malo google …

pozdrav[/quote]
Problem je sto nema readme fajla :slight_smile:

Ej ljudi necete vjerovati ovo jest iso file sto imam ali ga je winrar pokazivao ko WinRAR archive a ne kao .iso :slight_smile:

Ja baš htjedoh da ti kažem. WinRAR može da otvori ISO fajl, pa zato prikazuje WinRAR ikonu na takvim fajlovima. Ne treba ništa da otpakuješ, već da tu ISO sliku narežeš na CD i radiće.

pa zar je tesko bilo pogledat koja je extenzija???

heh…

[quote=change]pa zar je tesko bilo pogledat koja je extenzija???
heh…[/quote]
Win ima jedan super “feature”, a to je da sakrije ekstenziju fajla.

pa imas i opciju da ti ih pokazuje…meni je uvijek vazno da vidim extenziju…

Hajd da probamo ovaj novi fazon…