Imam hiljadu problema
Skinuo sam sa neta alternate cd za kubuntu da mi nadogradi sistem na 9.04 beta, pa se izdesavalo sledece.
Prvo mi nije htjeo x server da se podigne. Pa sam cackao i nekako napravio iz racovery moda.
Zatim sad kad je se upalio konacno, novi amarok (v 2) kad se pokrene trazi neke codece da skinem i kad potvrdim da skine, nesto nabrzinu odradi i pise da je skinuo, medjutim nista ne mogu pustiti da svira. Kad ponovo pokrenem amarok opet pise isto.
Ne mogu da instaliram drivere graficke koji su do sad radili savrseno. Pise da nesto ne odgovara za trenutni distro (da li je to zato sto je beta?)
U novom adeptu (drugacije se zove) ne mogu nista da potvrdim da mi instalira. Bukvalno ne znam kako zakaciti paket da instalira kad ga nadjem u pretrazi. Npr. nadjem mp3 codec i ne znam gdje da kliknem da ga skine. Sve je nesto drugacije.
VLC koji sam imao instaliran obrisan je a novi ne mogu da skinem, kao ne postoji za ovaj distro…i jos toga…
Tako da su prvi utisci da je dosta promijenjeno i tesko se snaci…barem meni…
Ok ok vecinu sam stvari uspio, ali ne moze grafika pa ako moze pomoc. Evo output:
boby@HP:/mnt/Media/My Documents/HP 6735b drivers/Linux$ sudo sh ./ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
[sudo] password for boby:
Created directory fglrx-install.DyohMF
Verifying archive integrity… All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.593…
…
…
…
…
…
…
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:x86_64:lib32::none:2.6.28-11-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro
Drajveri na Linuxu su obično u formi kernel modula. Moduli koji se isporučuju bez izvornog koda u principu rade samo sa jednom specifičnom verzijom kernela npr. 2.6.27.19-desktop-1mnb. Ati, nVidia i slični zato prave zapakovane drajvere samo za one verzije kernela koje se isporučuju uz aktuelne verzije vodećih distribucija. Što znači da beta verzije distribucija nisu podržane.